Як відіпрати плями від дезодоранту: ТОП-7 ефективних способів, які не коштуватимуть вам ні копійки

Влітку дезодорант – це наш незамінний помічник у боротьбі з потом та неприємним запахом, які так по-зрадницьки постійно з’являються у спеку і псують наш ідеальний образ, передають Патріоти України.

Проте такий помічник теж може принести чимало проблем у вигляді плям на одязі. Якщо вас спіткала така неприємність, давайте розберемося, як можна відіпрати плями від дезодоранту.

Для виведення плям від дезодоранту можна придбати спеціальні миючі засоби, які можна підібрати як для чорного чи білого одягу, так і для різнокольорового. Проте не обов’язково одразу бігти у магазин, адже з цією проблемою можуть впоратися також і прості народні засоби.

Першочергово варто пам’ятати, що чим довше плями від дезодоранту залишалися на тканині, тим важче потім їх буде відіпрати. Тому в таких випадках важлива оперативність. І результативність вашої боротьби з такими плямами напряму залежатиме від задавненості проблеми.

Також важливе правило: річ, на якій з’явилися плями від дезодоранту, не можна прати у гарячій воді, адже тоді вони можуть в’їстися ще сильніше, і позбутися від них буде важче.

Усі народні засоби варто спочатку випробовувати на невеликій непомітній ділянці вашого одягу, щоб побачити, як тканина відреагує на таку процедуру.

1. Сік лимона

Він може вивести як сліди від дезодоранту, так і жовті плями від поту. Підходить такий засіб для світлих тканин. Якщо збираєтеся застосувати його на кольоровому або чорному одязі, будьте обережними, адже кислота соку може вплинути на колір.

Залийте плями соком лимона, щоб він повністю їх покривав, й залиште на 2-10 хвилин залежно від ступеню забруднення. Після цього одяг потрібно прополоскати під струменем прохолодної води.

2. Засіб для миття посуду з гліцерином

Важливо, щоб такий засіб був з гліцерином – не підійде будь-який перший-ліпший гель для миття посуду. Адже саме гліцерин бореться з плямами такого виду. Для світлих тканин беремо прозорий засіб, для темних та кольорових його забарвлення не має значення.

Товстим шаром наносимо засіб на плями і втираємо губкою. Потім річ лишаємо так полежати, а через 30-60 хвилин перемо її вручну.

3. Аспірин

Підійде для одягу будь-якого кольору. Потрібно 2 таблетки аспірину змішати з половиною склянки прохолодної води, змочити розчином плями від дезодоранту, протерти усе щіткою та залишити на 2-3 години. Потім річ потрібно випрати.

4. Оцет

Такий засіб категорично не підходить для білих речей, адже залишає на них жовті плями. Для усіх інших його можна використовувати.

Потрібно змочити в 9%-му оцті ватний диск і протерти плями від дезодоранту. Потім залишити одяг на декілька годин, а якщо плями старі – то можна й на всю ніч. Після цього випрати річ у пральній машині.

5. Господарське мило

Воно може впоратися зі свіжими плямами – на жаль, застарілі йому не під силу. Підходить такий спосіб для усіх видів одягу та усіх кольорів.

Спочатку натріть плями милом. Потім шматок господарського мила натріть на тертці, стружку розчиніть у тазику води і замочіть там одяг. Через декілька годин його можна вийняти і випрати.

6. Сода

Ще одна надзвичайно проста речовина, яка є у кожного вдома і допомагає позбутися плям від дезодоранту – це сода. Підходить такий спосіб для світлих речей. Потрібно 4 столові ложки порошку розчинити у половині склянки води прохолодної температури. Повинна утворитися густа паста (якщо розчин вийшов занадто рідким, просто додайте ще соди). Нею натираємо плями на одязі за допомогою старої зубної щітки. Хай річ так полежить декілька годин, після чого засохлу соду потрібно обтерти щіткою, а одяг прополоскати у воді.

7. Горілка

Горілку потрібно змішати з медичним спиртом, який попередньо розвести з водою у рівних пропорціях, після чого ватним диском, змоченим у розчині, протерти плями. Якщо через декілька хвилин вони не зникають, потрібно лишити річ просочуватися розчином приблизно на годину. Далі одяг випрати. Цей спосіб підходить лише для темних та кольорових тканин.

А ви це знали? Який вид вершкового масла найкорисніши

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:50

Деякі види продукту - це просто маргарин, який видають за вершкове масло недобросовісні виробники, передають Патріоти України. Вершкове масло – це саме той продукт, який ми вживаємо щодня. Ми намащуємо його на бутерброди, додаємо до різноманітних стра...

А ви це знали? Навіщо прибирати пінку, що з’явилася на поверхні розчинної кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:09

Розчинна кава користується популярністю навіть серед найвибагливіших і завзятих кавоманів. Пояснюється це дуже просто: цей напій хоч і поступається натуральним за своїми смаковими якостями, але є неймовірно простим у приготуванні. Досить просто висипат...