Як відіпрати стару пляму на пуховику за допомогою підручних засобів - ефективні способи

Попереду морози, а це означає, що настав час готувати до пізньої осені та зими теплі речі, куртки, пальта, шуби та пуховики. Зробити це бажано не в останній момент, адже бувають ситуації, коли потрібно вдягнути пуховик, а на ньому є пляма, передають Патріоти України.

Щоб уникнути подібних ситуацій, радимо розпочати підготовку до зими наперед. А якщо ви зіткнулися з плямами на пуховику, то ви прийшли за адресою. Як їх позбутися підручними засобами — читайте далі. Як зазначає Ukr.Media, щоб очистити свій верхній одяг, необов’язково відправляти його в хімчистку, адже можна впоратися підручними засобами. Це, наприклад, звичайний мийний засіб або нашатирний спирт.

Як вивести старі плями з пуховика

  • Непомітні плями — нанесіть пару крапель мийного засобу на губку і протріть нею брудне місце. Потім чистою вологою ганчірочкою протріть пляму, а потім висушіть.
  • Жирні плями — нагрійте пляму на пару, капніть на неї трохи бензину на ганчірочку і протріть пляму. Після посипте місце, де була пляма содою або порошковою крейдою, залиште на 1-2 хвилини, і витрусіть пуховик.
  • Універсальний засіб — можна приготувати засіб для виведення плям самостійно. Для цього змішайте з водою трохи нашатирного спирту і додайте мийний засіб. Все добре перемішайте, щоб суміш стала як густа піна. Після цього обробіть цією піною брудні ділянки тканини.
  • Склоочисник - нанесіть засіб для миття вікон на пляму, а потім протріть сухою губкою або серветкою.

Чому під холодильником з'являються калюжі та як зарадити проблемі

неділя, 24 вересень 2023, 5:43

Через ракетні обстріли з боку Росії, минулої осені та зимою українці жили в умовах постійних відключень світла. Однією з ключових проблем під час відсутності світла є збереження продуктів харчування, оскільки без електрики холодильник швидко втрачає хо...

Як врятувати мед, що зацукрився - хитрий трюк

субота, 23 вересень 2023, 21:09

У натурального меду термін зберігання практично безмежний. Так відбувається через те, що продукт має особливий хімічний склад. Однак, коли мед деякий час постоїть, він зацукрюється. У такому випадку використовувати його в кулінарії стає складно, переда...