Як відмити дерев’яні меблі? Бруд і плями зникнуть на очах завдяки простому способу!

На дерев’яних меблях зазвичай накопичується багато пилу. Лайфхаки з використання натуральних інгредієнтів допоможуть відмити навіть найбільш застарілий бруд на столах чи шафах, передають Патріоти України.

Замість застосування хімічних засобів, які тільки зіпсують меблі, додавання мила може вирішити багато проблем. Деталі розповіло виданняSante Plus.

Лайфхак із милом

Варто зазначити, що існує кілька видів деревини зі своїми відмінними характеристиками. Для оптимального очищення необхідно застосовувати засіб, адаптований до кожного типу деревини. Брусок мила може навіть допомогти очистити поверхні з дерева та видалити стійкі плями.

Наприклад, чорне мило ідеально підходить для меблів з необробленої деревини.

Експерти радять розвести столову ложку рідкого чорного мила в 1 літрі гарячої води. Потім візьміть щітку з м’якою щетиною або тканину з мікрофібри. Ретельно та обережно протріть меблі та промийте їх вологою ганчіркою.

Ще один простий рецепт дозволить очистити меблі миттєво і без хімікатів. Потрібно лиш натерти милом меблі або дерев’яні двері. Це, до речі, допоможе зберегти поверхні від домашніх улюбленців. Коти чи собаки відмовляться від звички дерти кігтями чи гризти дерев’яні поверхні.

Лайфхак із содою

Для лакованих поверхонь можна використати соду. Налийте у ємність теплу воду та додайте 1 склянку соди. Змішайте суміш. Після цього візьміть губку, змочіть її у розчині та протріть дерев’яні меблі. Наостанок слід витерти поверхні серветкою з мікрофібри.

Лайфхак із лимоном

Якщо ваші меблі дуже брудні, використайте лайфхак із содою та лимоном. Спершу експерти радять розрізати лимон навпіл і натерти ним дерево. Поки кислота діє, приготуйте спеціальну пасту. 2 столові ложки соди змішайте з теплою водою до утворення "кашки". Суміш слід нанести на найбільш забруднені ділянки поверх лимонної кислоти і протерти губкою. Потім промийте чистою водою і лишіть висихати.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...