Як відмити шви на плитці від цвілі і бруду за 10 хвилин: ТОП-4 кращих засоби

Шви між плиткою у ванній кімнаті і на кухні - важкодоступне місце для більшості миючих засобів. Ці ділянки забруднюються швидко, а відмити їх непросто, якщо не знати певних секретів, передають Патріоти України.

Як очистити шви між плиткою у ванній содою і оцтом - інструкція

Сода і оцет - побутові продукти, які є в шафці будь-якої господині. З їх допомогою можна легко відчистити навіть найскладніші місця в квартирі - в тому числі, міжплиточні шви.

Технологія проста: змішайте соду і оцет в рівних пропорціях, нанесіть кашку на шви між плитками. Залиште на 5 хвилин, а потім, використовуючи жорстку щітку, ретельно потріть брудні місця. Змийте розчин теплою водою і витріть плитку ганчіркою насухо.

Як швидко очистити шви плитки содою

Якщо оцту вдома немає, то можна використовувати одну лише соду - вона теж відмінно справляється з будь-яким брудом. Вам знадобляться лише пачка соди і стара зубна щітка. Далі порядок дій такий - потрібно намочити шви водою і щедро посипати їх содою. Почекати 1-2 хвилини, а потім ретельно потерти зубною щіткою. Не зайвим буде і посипати велику щітку содою, а потім почистити нею кахель, щоб прибрати і весь інший бруд з плитки. В кінці змийте все теплою водою і насухо витріть ганчіркою.

Як очистити шви між плиткою в домашніх умовах відбілювачем

Вам потрібно взяти будь-який засіб для чищення, в складі якого є багато хлору - він "вбиває" не тільки бактерій, але і грибків. Інструкція по застосуванню відбілювача така ж проста, як і у випадку з содою - змочіть всі шви, нанесіть засіб, почекайте 10-15 хвилин, ретельно потріть шви, а потім змийте теплою водою.

Як очистити шви у ванній від жовтизни домашнім чистячим

Покупна побутова хімія погано справляється з подібними забрудненнями, та й навіщо її використовувати, якщо можна зробити таке ж засіб самостійно. Змішайте в одній ємності:

  • воду - 1.5 л;
  • соду - 150 гр;
  • оцет - 100 мл;
  • лимонну кислоту - 25 гр.

Розпорошити приготований розчин на шви через пульверизатор і залишити на 15 хвилин. Потім взяти жорстку щітку і старанно потерти нею плитку. Процедуру повторити, а потім змити все теплою водою.

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...