Як відмити скляні банки від етикеток та клею - максимально прості та дієві способи

Економні домогосподарки не викидають різноманітні скляні баночки від майонезу, соусу, томатної чи шоколадної пасти, а зберігають для того, щоб далі використовувати, передають Патріоти України.

Однак на багатьох із них приклеєні етикетки або цінники, які, на жаль, не завжди вдається легко зняти. Є кілька способів, які допоможуть швидко відмити скляні банки від клею та етикеток. Якщо не спрацював один спосіб, спробуйте наступний.

Як відмити скляні банки від етикеток

  • Мийні засіб і гаряча вода - найпростіший і найпоширеніший спосіб. У місткість наберіть гарячу воду і додайте туди будь-який мийний засіб, а потім у цю воду помістіть банку і залиште на кілька хвилин. Етикетка розм’якне, і її легко видалити.
  • Сода та рослинна олія – спосіб, який підходить для видалення ламінованих етикеток. Змішайте соду та олію і доведіть до стану каші. Нанесіть на банку і залиште на пару хвилин, а потім ретельно протріть місце, де був клей.
  • Олія, сода та меламінова губка - з олії та соди зробіть кашку і нанесіть засіб на проблемне місце і залишити на пару хвилин. Потім ділянку з наклейкою протріть меламіновою губкою і промийте тару. Якщо в будинку немає меламінової губки, її можна замінити гумкою.
  • Сода та гірчиця - налийте в місткість гарячу воду і розведіть у ній гірчицю та соду. Після цього поставте в розчин банки і залиште їх на всю ніч. На ранок наклейку буде легко змити.
  • Фен — Нагрійте етикетку струменем гарячого повітря, щоб клей трохи розм’якшився. Ви легко зніміть папір, підчепивши його голкою. А залишки клею можна зняти за допомогою рідини для зняття лаку.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...