Як відмити скляний посуд від застарілого бруду і жиру - підручні засоби з ефектом глибокого чищення

Впоратися зі старим брудом і жиром за кілька хвилин досить легко за допомогою перевірених народних методів, передають Патріоти України.

Скоро новорічні свята, тому господині вже думають, як натерти келихи та склянки до неймовірного блиску. Адже з часом посуд тьмяніє і втрачає своє ефектне сяяння. Розповідаємо, як повернути чистоту і сяяння вашому кришталю.

Як відмити скляний посуд від застарілого жиру та бруду: корисні лайфгаки

  • Ефектний блиск за секунди. Для отримання такого результату потрібні сода і оцет. Змішайте складники у рівних частинах, нанесіть на вологу тканину і обережно протріть нею скляний посуд: келихи, склянки, чашки, тарілки. Після цього ретельно вимийте посуд теплою водою і витріть насухо чистою тканинною серветкою.
  • Глибоке чищення. У цьому допоможуть таблетки для зубних протезів. Підготуйте глибоку миску чи таз із теплою водою і розчиніть кілька таблеток. Потім у розчин опустіть скляний посуд і залиште на 15 хвилин. Таблетки ефективно впораються із жирним нальотом та застарілим брудом. Потім прополощіть посуд чистою теплою водою і витріть насухо, щоб не було розводів.
  • Для видалення застарілого бруду. Для такого способу чищення знадобляться сіль та лимон. Посипте сіллю половинку лимона і потріть застарілий бруд. Лимонна кислота у поєднанні із абразивною м’якою сіллю м’яко та ефективно видалить бруд і застарілий жир без шкоди для скла. Після чищення посуд варто добре промити холодною водою і протерти лляною серветкою. Такий спосіб допоможе досягти бездоганного сяяння. Або після полоскання можна просто залишити висихати природним способом на рушнику, перевернувши посуд догори дном.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...