Як відмити скляний посуд від застарілого бруду і жиру - підручні засоби з ефектом глибокого чищення

Впоратися зі старим брудом і жиром за кілька хвилин досить легко за допомогою перевірених народних методів, передають Патріоти України.

Скоро новорічні свята, тому господині вже думають, як натерти келихи та склянки до неймовірного блиску. Адже з часом посуд тьмяніє і втрачає своє ефектне сяяння. Розповідаємо, як повернути чистоту і сяяння вашому кришталю.

Як відмити скляний посуд від застарілого жиру та бруду: корисні лайфгаки

  • Ефектний блиск за секунди. Для отримання такого результату потрібні сода і оцет. Змішайте складники у рівних частинах, нанесіть на вологу тканину і обережно протріть нею скляний посуд: келихи, склянки, чашки, тарілки. Після цього ретельно вимийте посуд теплою водою і витріть насухо чистою тканинною серветкою.
  • Глибоке чищення. У цьому допоможуть таблетки для зубних протезів. Підготуйте глибоку миску чи таз із теплою водою і розчиніть кілька таблеток. Потім у розчин опустіть скляний посуд і залиште на 15 хвилин. Таблетки ефективно впораються із жирним нальотом та застарілим брудом. Потім прополощіть посуд чистою теплою водою і витріть насухо, щоб не було розводів.
  • Для видалення застарілого бруду. Для такого способу чищення знадобляться сіль та лимон. Посипте сіллю половинку лимона і потріть застарілий бруд. Лимонна кислота у поєднанні із абразивною м’якою сіллю м’яко та ефективно видалить бруд і застарілий жир без шкоди для скла. Після чищення посуд варто добре промити холодною водою і протерти лляною серветкою. Такий спосіб допоможе досягти бездоганного сяяння. Або після полоскання можна просто залишити висихати природним способом на рушнику, перевернувши посуд догори дном.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...