Як відмити відбитки пальців з будь-яких поверхонь - поради досвідчених господинь

Навіть чистими руками можна залишити відбитки на предметах інтер'єру, оскільки на шкірі завжди є природний жир, що виробляється сальними залозами. Як прибрати сліди від пальців на матових меблях та з інших поверхонь вдома, читайте в матеріалі, передають Патріоти України.

Як відмити відбитки пальців - найдоступніший спосіб

Для початку добре протріть відбиток вологою серветкою, після чого відразу ж насухо витріть тканиною, щоб не залишити розводів уже від серветки. Зверніть увагу, серветки не повинні містити зволожуючий крем - він залишиться на поверхні й доведеться видаляти вже і його сліди.

Другий дієвий спосіб - використовувати мильний розчин:

  • розчиніть у воді засіб для посуду або господарське мило;
  • нанесіть на поверхню м'якою губкою;
  • якщо є старі плями, нанесіть на них більшу кількість розчину або попередньо обприскайте з розпилювача;
  • видаліть мильний розчин за допомогою гігроскопічної серветки для кухні - не розтирайте, а пройдіться по поверхні, умовно розділивши її на смужки, після кожного проходу виполіскуючи і добре віджимаючи серветку.
  • протріть насухо тканиною з мікрофібри або іншою сухою тканиною.

Для глянцевих меблів краще використовувати спеціальні засоби, вони добре видаляють не тільки відбитки пальців, а й інші забруднення. Після очищення рекомендується нанести поліроль, щоб захистити поверхню від нових забруднень.

Чи можна змити відбитки пальців водою, якщо немає спецзасобу

Можна - для цього злегка змочіть тканину, добре потріть відбиток і відразу ж видаліть вологу з поверхні сухою тканиною, розтираючи розводи рухами по колу. Якщо розводи залишаються, злегка змочіть їх повторно і знову витріть насухо. Можна використовувати паперові рушники або туалетний папір, головне, витирати тільки сухим. Якщо серветка стала вологою, вона буде надалі множити розводи.

Якщо ж сліди ніяк не хочуть зникати, найдієвішим методом буде все-таки розприскати засіб для чищення скла або універсальний. Його також потрібно швидко витирати, інакше будуть залишатися розводи вже від нього.

Чудово впораються зі слідами від пальців і спиртовмісні спреї-антисептики або оцтовий розчин. Важливо: перед обробкою рекомендується перевірити обраний метод на невеликій ділянці, бажано прихованій від очей. Для видалення відбитків з екрану монітора рекомендується використовувати тільки спеціальні засоби. Тиснути на поверхню не можна, обробляти акуратно, щоб не пошкодити дисплей.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...