Як відмити жирний посуд без гарячої води та хімічних засобів - три ефективні способи

Мити посуд - не дуже приємна річ. Особливо, коли відключають гарячу воду. Чим відмити жирний посуд, якщо немає гарячої води - в матеріалі передають Патріоти України.

На полицях магазинів можна побачити велику різноманітність мийних засобів. Але з огляду на те, що холодна вода гірше змиває хімічний засіб, пропонуємо скористатися натуральними.

Для тих, хто побоюється хімії, підійдуть:

  • Сода - універсальний очисний засіб. Очищає від жиру, накипу, чайного нальоту. Щоб відчистити посуд від жиру, треба нанести соду на губку та добре протерти нею забруднені поверхні, після чого змити. Сода не підходить для тефлону та антипригарного покриття.
  • Господарське мило 65% або 72%. Відмиває жир і залишки їжі не гірше за інші мийні засоби. Щоб не розчиняти, можна одразу придбати в рідкому вигляді.
  • Гірчиця на відмінно відмиває посуд від жиру та інших забруднень. Вона не потребує ретельного полоскання, не сушить руки. Використовують у вигляді гірчичного порошку на губку або розчиняють у воді до утворення пасти. Гірчиця не дряпає тефлонове покриття, знежирює і знезаражує поверхню. Щоб відмити від бруду, натріть поверхні губкою з порошком та залиште на декілька хвилин. Після цього змийте водою. Для видалення сильних забруднень, жиру гірчицю можна змішати з яблучним або столовим оцтом.

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...

Це така смакота! Десерт без випікання - сирне желе із фруктовим пюре

субота, 4 травень 2024, 12:27

Цей десерт не потрібно випікати чи щось варити. Сирне желе в цьому плані має переваги перед складними аналогами. Його можна приготувати в будь-який момент. у ньому тільки корисні інгредієнти, тому ласувати можуть і діти, і дорослі. А ще в нього є різні...