Кава - це той продукт, який підробити досить легко. Особливо мелену або розчинну. Недобросовісні виробники змішують дорогі сорти з дешевшими. Також кладуть цикорій, злаки, коренеплоди чи горіхи. Пов'язано це з вартістю: використання дешевої сировини значно знижує ціну процесу виробництва, передають Патріоти України.
Тому редакція FoodOboz розповість, як відрізнити якісну каву від підробки. Це вам допоможуть зробити 5 основних характеристик.
Як відрізнити справжню каву від підробленої
Ознайомтесь зі складом на упаковці
В складі якісною кави не повинно бути жодних добавок. Також, звертайте увагу на походження, адже саме якісна кава росте в Південній та Центральній Америці – Бразилія, Гватемала, Коста-Ріка.
Наявність сертифікації
Якісна кава має бути виготовлена за певними стандартами якості. Тому звнртайте увагу на наявність відповідних сертифікатів. Наприклад, Fair Trade або органічний сертифікат.
Смак
Кава може мати фруктові, шоколадні та горіхові ноти. І якщо ви відчуваєте підозріло штучний смак – це може свідчити про те, що каву підроблено,
Якість зерна
Зерна якісної кави повинні бути рівномірно обсмажені. Вони цілісні і мають приємний блиск. Якщо ж ваша кава пошкоджена або дуже темна – це ознака підробки.
Низька ціна товару
Як правило, дійсно якісна кава не є дуже дешевою. Насторожити також мають сумнівний зовнішній вигляд упаковки та відсутність інформації про походження зерен.
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...
Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...