
Кава - це той продукт, який підробити досить легко. Особливо мелену або розчинну. Недобросовісні виробники змішують дорогі сорти з дешевшими. Також кладуть цикорій, злаки, коренеплоди чи горіхи. Пов'язано це з вартістю: використання дешевої сировини значно знижує ціну процесу виробництва, передають Патріоти України.
Тому редакція FoodOboz розповість, як відрізнити якісну каву від підробки. Це вам допоможуть зробити 5 основних характеристик.
Як відрізнити справжню каву від підробленої
Ознайомтесь зі складом на упаковці
В складі якісною кави не повинно бути жодних добавок. Також, звертайте увагу на походження, адже саме якісна кава росте в Південній та Центральній Америці – Бразилія, Гватемала, Коста-Ріка.
Наявність сертифікації
Якісна кава має бути виготовлена за певними стандартами якості. Тому звнртайте увагу на наявність відповідних сертифікатів. Наприклад, Fair Trade або органічний сертифікат.
Смак
Кава може мати фруктові, шоколадні та горіхові ноти. І якщо ви відчуваєте підозріло штучний смак – це може свідчити про те, що каву підроблено,
Якість зерна
Зерна якісної кави повинні бути рівномірно обсмажені. Вони цілісні і мають приємний блиск. Якщо ж ваша кава пошкоджена або дуже темна – це ознака підробки.
Низька ціна товару
Як правило, дійсно якісна кава не є дуже дешевою. Насторожити також мають сумнівний зовнішній вигляд упаковки та відсутність інформації про походження зерен.
Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...
Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...