Як відрізнити підроблений сир у мікрохвильовці - перевірений спосіб

На полицях супермаркету можна зустріти багато підробок. Найчастіше виробники підробляють і здешевлюють сир. Розповідаємо, як визначити підроблений сир за допомогою мікрохвильової печі, передають Патріоти України.

Часто при виробництві сиру до нього додають пальмову олію та інші жири. Такий продукт не лише гірший на смак, а й може зашкодити здоров'ю. Визначити неякісний продукт можна за допомогою мікрохвильової печі.

Як визначити неякісний сир

Розпізнати підробку сиру можна, розігрівши невеликий шматочок на тарілці у мікрохвильовій печі. Якщо при нагріванні сир стає тягучим – це якісний продукт.

Фальсифікат під впливом температури розтікається і покривається дрібними бульбашками, а після остигання стає хрумким. При нагріванні з підробки витікає додана олія.

Як визначити якість сиру:

  • Звертайте увагу на ціну. Справжній сир не може коштувати дешево, мінімальна вартість якісного сиру починається від 200 грн за кілограм.
  • Залиште сир у холодильнику на кілька днів. Підробка пожовкне і затвердіє на поверхні. Якщо в сир додавали рослинну олію, воно краплями виступить на поверхні. Справжній сир може зберігатися в холодильнику кілька місяців без змін структури.
  • Натисніть на продукт пальцями. Якщо з нього потече рідина – сир поганої якості.
  • Зруб справжнього сиру має бути рівним і без тріщин.
  • Якщо це можливо – спробуйте сир на смак. Підроблений продукт відчувається сухим, його смак швидко забувається. Смак справжнього сиру тримається у роті кілька хвилин.

Вся користь у шкірці? Дієтологи пояснили, чи безпечно їсти ківі без очищення

субота, 6 вересень 2025, 18:48

Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...

Лише спробуйте! Цей дешевий засіб усуне запахи в домі краще за будь-який освіжувач

субота, 6 вересень 2025, 17:10

Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...