Як відрізнити підроблений сир у мікрохвильовці - перевірений спосіб

На полицях супермаркету можна зустріти багато підробок. Найчастіше виробники підробляють і здешевлюють сир. Розповідаємо, як визначити підроблений сир за допомогою мікрохвильової печі, передають Патріоти України.

Часто при виробництві сиру до нього додають пальмову олію та інші жири. Такий продукт не лише гірший на смак, а й може зашкодити здоров'ю. Визначити неякісний продукт можна за допомогою мікрохвильової печі.

Як визначити неякісний сир

Розпізнати підробку сиру можна, розігрівши невеликий шматочок на тарілці у мікрохвильовій печі. Якщо при нагріванні сир стає тягучим – це якісний продукт.

Фальсифікат під впливом температури розтікається і покривається дрібними бульбашками, а після остигання стає хрумким. При нагріванні з підробки витікає додана олія.

Як визначити якість сиру:

  • Звертайте увагу на ціну. Справжній сир не може коштувати дешево, мінімальна вартість якісного сиру починається від 200 грн за кілограм.
  • Залиште сир у холодильнику на кілька днів. Підробка пожовкне і затвердіє на поверхні. Якщо в сир додавали рослинну олію, воно краплями виступить на поверхні. Справжній сир може зберігатися в холодильнику кілька місяців без змін структури.
  • Натисніть на продукт пальцями. Якщо з нього потече рідина – сир поганої якості.
  • Зруб справжнього сиру має бути рівним і без тріщин.
  • Якщо це можливо – спробуйте сир на смак. Підроблений продукт відчувається сухим, його смак швидко забувається. Смак справжнього сиру тримається у роті кілька хвилин.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...