Як відрізнити підроблений твердий сир від натурального продукту - два простих способи

Вершкове масло та сири - ті продукти, серед яких найчастіше виявляють фальсифікати. Натуральні тваринні жири, які мають бути у складі цих продуктів, виробники замінюють на пальмовий жир та інші шкідливі для здоров'я інгредієнти, передають Патріоти України.

Як відрізнити справжній молочний сир від підробки, у складі якої є пальмова олія, розповімо на прикладі твердого сиру.Є два простих способи, як з'ясувати вдома, чи натуральний сир ви принесли з магазину.

Перший спосіб: відламайте маленький квадратик сиру та спробуйте з натиском катати його між пальцями. Якісний сир, незалежно від жирності, ламатиметься, від нього відлітатимуть маленькі шматочки. А ось сир із рослинними компонентами буде як пластилін і скотиться в грудочку.

Другий спосіб: залиште шматок сиру за кімнатної температури на 30 хвилин. Натуральний сир виділить зовсім небагато жиру. А підробка покриється шаром крапель і стане помітно блискучою. Це означатиме, що перед вами "сирний продукт", про що виробник повинен вказувати на етикетці.

Так, інгредієнтами натурального сиру є молоко, сіль, бактерії та сичужний фермент. Справжній сир є чудовим джерелом білків, здорових жирів та вітамінів групи В. Також до його складу входять різноманітні мінерали, а саме цинк, фосфор, магній, калій, кальцій, селищ. А ось сирний продукт виготовляється з дешевих компонентів, які ще й часто неякісні. Тому користі для організму від нього жодної.

Щоб на перший погляд зрозуміти у супермаркеті, який сир перед вами на прилавку, обов'язково читайте склад продукту. Інгредієнтів в ньому має бути небагато. Будь-які консерванти, емульгатори, олії, цукор і т.д. говорять про те, що перед вами сирний продукт, а не натуральний сир

Це така смакота! Як приготувати пікантний омлет із грибами та помідорами

вівторок, 23 квітень 2024, 14:12

Омлет із грибами, помідорами та прянощами може бути ідеальним варіантом для сніданку, обіду чи вечері. Головне його приготувати та пригостити себе і рідних, передають Патріоти України. Для приготуванню потрібно взяти 100 г печериць, нарізати пластинка...

Кросівки Under Armour: комфорт для кожного

вівторок, 23 квітень 2024, 12:22

Велику популярність серед спортсменів та любителів активного способу життя здобули кросівки Under Armour чоловічі завдяки своїм унікальним технологіям і високій якості виконання. Ці кросівки відомі не тільки завдяки стильному дизайну, але й унікальним ...