Як врятувати екран смартфона від вигорання: ТОП-4 лайфхаки, які працюють

Багато хто напевно чув про те, що екран телефону здатний вигоряти. Цей момент актуальний для AMOLED-матриці: в порівнянні з IPS-екранами, вони більш яскраві і енергоефективні, мають кращу контрастність і інші фічі, але у них є два істотних недоліки - ШІМ (широтно-імпульсна модуляція) і вигоряння, передають Патріоти України

Якщо першу проблему можна вирішити за допомогою функції DC Dimming, яка дозволяє регулювати яскравість екрана шляхом напруги, то від другої ніхто не застрахований. Як врятувати екран свого смартфона від вигорання – розповімо в цій замітці.

Зауважимо, що вигоряння OLED-дисплеїв – це явище, якого повністю уникнути мобільній індустрії поки не вдалося. Тому попри преміальність вашого смартфона завжди є ризик вигорання.

Порада №1

Постійно змінюйте шпалери та заставки екрана. Вигорання на OLED-екрані може відбуватися через статичних елементів, які відображаються протягом тривалого часу. У зв'язку з цим рекомендується змінювати зображення на робочому столі принаймні раз на кілька тижнів.

Як варіант – використовуйте повністю чорні шпалери, оскільки пікселі AMOLED-дисплеїв відключаються при відображенні чорного кольору.

Порада №2

Використовуйте повноекранний режим для найпопулярніших додатків. Річ у тім, що додатки, які працюють в повноекранному режимі, приховують статус-бар і інші елементи інтерфейсу, які найбільш схильні до вигорання.

На жаль, далеко не всі додатки підтримують повноекранний режим (той же Telegram), але в інших випадках рекомендується використовувати спеціальну програму на зразокFulscrn, яка дозволяє примусово перевести будь-який апп в повноекранний режим.

Порада №3

Обмежте час роботи Always-On Display. Новомодна функція стала одним з головних нововведень в новій лінійці iPhone 14 і яблучні користувачі вже встигли відчути на собі всі "принади" цієї фічі.

Якщо ваш смартфон підтримує функцію Always-On Display, налаштуйте таймер очікування, щоб екран автоматично відключався через певний час. Це допоможе запобігти тривалому відображенню статичних елементів на екрані. А краще й зовсім її відключити.

Порада №4

Фінальний і найважливіший лайфхак – не встановлювати максимальну яскравість екрана. Чим яскравіше підсвічування, тим швидше пікселі вигорають.

Щоб з вашим AMOLED-дисплеєм все було в порядку, налаштуйте яскравість на рівні близько 50% або адаптуйте яскравість самостійно в залежності від навколишніх умов освітлення.

Джерело: УНІАН

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...