Як врятувати кімнатні квіти від пожовтіння - допоможе продукт, що є на кожній кухні

Найменші зміни в умовах утримання кімнатних рослин можуть позначитись на їхньому стані. Брак освітлення, недостатній чи надмірний полив, перепади температур - і от уже листя починає жовкнути і в’янути, передають Патріоти України.

Важливо на цьому етапі не тільки якомога швидше виправити всі помилки догляду, але й правильно підживити рослину, щоби у неї були сили для відновлення.

Як дізнався OBOZREVATEL, такою поживою може стати простий продукт, який є практично на кожній кухні. Йдеться про звичайну каву. Точніше про кавову гущу, яка залишається після приготування напою.

У кавових зернах містяться фосфор, азот та калій, так потрібні рослинам. Коли зерна перетворюються на відпрацьовану гущу, концентрація цих речовин в них суттєво знижується і стає безпечною для підживлення кімнатної зелені.

Щоби скористатись гущею, як добривом, потрібно взяти невелику кількість сухої маси, посипати нею землю в горщику рослини, яка "засумувала" і акуратно просапати верхній шар ґрунту, щоби гуща проникла всередину. Так земля у вазоні стане більш пухкою – проникною для повітря та води, а гуща при цьому почне повільно віддавати поживні речовини через кореневу систему рослини під час кожного наступного поливу.

При цьому важливо підсипати засіб так, щоби він не потрапив на листя. Це може залишити на них плями і навіть призвести до загибелі окремих листків.

Важливий нюанс – свіжомеленою кавою підживлювати кімнатні рослини не можна. В такому стані вона містить поживні речовини у занадто великій концентрації, що може завдати ослабленій рослині значної шкоди і навіть занапастити її.

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...

Не помиліться! ТОП-5 порад, як правильно вибрати каву

неділя, 19 травень 2024, 17:30

Кава - це популярний напій, який має чимало шанувальників по всьому світу. Однак часом не виходить приготувати її так само смачно, як це роблять у кав’ярнях. Найчастіше так відбувається не лише через спосіб приготування, а й через неправильний вибір са...