Як врятувати мариновані огірки, якщо в них багато солі - поради досвідчених господинь

Мариновані огірки просто готувати, але легко зіпсувати. Часом багато хто з нас стикається з проблемою і не знають, що робити, якщо мариновані огірки пересолені. Виявляється, все дуже просто. Врятувати консервацію можна і потрібно, викидати огірки точно не варто, передають Патріоти України.

Що робити, якщо огірки занадто солоні - поради

Огірки дуже швидко вбирають сіль, а тому така проблема виникає часто. Але не всі господині знають, що огірки також швидко і віддають всю сіль, якщо правильно їх "реанімувати".

Одним з найбільш очевидних і простих порад про те, як врятувати пересолені огірки, є така порада - просто використовувати їх в стравах, де додаткова сіль буде до речі. Наприклад, ви можете приготувати "Олів'є" і просто не солити всі інші інгредієнти, а огірки "поділяться" сіллю і не зіпсують салат.

Якщо ж огірків занадто багато, досвідчені господині радять поміняти розсіл. Просто злийте розсіл і залийте огірки новим. Для цього додайте в кип'ячену воду усі спеції, крім солі, всього за кілька днів огірки віддадуть зайву сіль воді. Однак варто пам'ятати, що такі огірки потрібно зберігати якомога менше, вони можуть швидко заграти. Якщо ви хочете прибрати зайву сіль з огірків швидше, то перед тим, як заливати їх новим розсолом, зріжте з них краєчки.

Як виправити мариновані огірки - бабусині рецепти

Також врятувати дуже пересолені огірки може солодкий розсіл. Треба розчинити в холодній воді приблизно 3 столові ложки цукру, злийте з огірків старий розсіл і залийте їх солодкою водою. За 1-2 дня зайва сіль піде, огірки знову будуть смачними.

Господині також радять рятувати пересолені огірки оцтом. Для цього зробіть маринад з цукром і на кожен літр води додавайте половину столової ложки оцту. Такий розсіл потрібно нагріти і залити їм огірки, Старий розсіл попередньо злити.

Якщо ж ви пересолили малосольні огірки, то їх потрібно обмити і просто залити холодною водою. У неї можна додати часник, зелень, спеції за смаком. Найголовніше - забудьте про сіль. Якщо ж в малосольних огірках занадто багато солі, то залийте їх солодкою теплою водою, за 2 доби вони знову стануть смачними і віддадуть зайву сіль.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...