Як врятувати урожай черешні від птахів - кращі поради дачникам

Сезон черешні у розпалі. Птахи нападають на дерево, коли ягоди ще не встигають дозріти. Що робити, щоб дочекатися соковитих спілих ягід, а не ділити урожай з пернатими, читайте у подробицях, передають Патріоти України.

Подробиці

Зазвичай птахи злітаються на дерево, коли поруч нікого немає й не чутно ніяких звуків. Якщо тишу порушити, птахи бояться підлітати. Тому, щоб дочекатися стиглої черешні садівники вішають на гілки дерева предмети, які можуть шуміти чи шарудіти.

Це можуть бути пакети, фольга, брязкальця. Також допоможуть відлякати пернатих іграшки-вітрячки або CD-диски, які крутяться під час вітру й видають певні звуки.

Найефективніший спосіб вберегти ягоди від птахів – це зробити укриття. Продається багато видів сіток, які не перешкоджають дозріванню ягід, але закривають доступ птахам.

Великодня головоломка: Спробуйте знайти 10 курчат за 14 секунд

субота, 20 квітень 2024, 5:40

Головоломки та оптичні ілюзії можуть спантеличити людей. Часто розв'язання деяких займає кілька секунд, тоді як інші можуть бути складнішими, ніж ви думаєте. Ця нова пасхальна головоломка, яка стала "вірусною" в мережі, потребує 14 секунд, щоб знайти н...

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...