Ковбаса - дуже частий гість на столі в українців. До вибору ковбаси в магазині потрібно підходити уважно, щоб продукт був якісним і мав хороший склад, передають Патріоти України.
Як вибрати якісну ковбасу - ознаки хорошої ковбаси
- Не женіться за низькими ціна. Хороша ковбаса не може коштувати дешевше м'яса, адже саме з м'яса вона і складається.
- Якщо на лицьовій стороні упаковки написано "зроблено по ГОСТу" - це може бути маркетинговий хід. Про стандарти виробництва повинно бути також зазначено на зворотному боці. При цьому докторська ковбаса не може бути виготовлена за ГОСТом, тому що в ньому немає такого сорту.
- Зверніть увагу на склад ковбасу. У ньому допустима наявність тільки м'яса, сала, спецій і нітрит натрію (антибактеріальна добавка). М'ясо має бути на першому місці у складі. Це має бути не просто "свинина" або "м'ясо птиці", а якісне сортове м'ясо.
- У складі якісної ковбаси не має бути комплексних харчових добавок, карагенану, камеді, крохмалю, сої. Такі інгредієнти вказують на те, що виробник заощадив на м'ясі.
- Якщо в складі вказано "тваринний білок" без уточнення виду м'яса - таку ковбасу краще не купувати. Під цим словосполученням швидше за все маються на увазі шкіра, хрящі, жили та інші м'ясні відходи.
- М'ясо механічної обвалки у складі - ще одна причина відмовитися від покупки. Його отримують шляхом перемелювання цілого каркаса курки разом з кістками, шкірою і сполучними тканинами.
- Глутамат натрію або Е621 в ковбасі вказує на сумнівний склад. Хорошій ковбасі ця добавка не потрібна.
- Дуже яскравий колір ковбаси - тривожний дзвіночок. Натуральна ковбаса повинна мати сірий колір. А ось сиров'ялені ковбаси навпаки повинні мати насичений темний колір - це свідчить про наявність в складі конини або яловичини.
- Оболонка ковбаси має щільно прилягати до продукту і повинна бути рівною (крім копченої ковбаси - її поверхня зморшкувата).
- Ковбаси і сосиски невисокої якості зазвичай упаковують в неїстівні оболонки, а якісні ковбаси - в оболонку з целюлози і білка. Але це залежить від виробника.
- Білий наліт на сиров'яленій і сирокопченій ковбасі допускається. Також є окремі види ковбас з благородною цвіллю. В інших випадках ковбасу з нальотом купувати не можна.
- Якщо склад ковбаси написаний дрібно і нерозбірливо, і його важко прочитати - краще не брати такий продукт. Виробникам хороших ковбас нема чого приховувати в складі.
- Якщо в ковбасі є сало - воно має бути білого кольору, без жовтизни.
- Якість вареної ковбаси можна перевірити вдома за допомогою йоду. Якщо капнути трохи йоду на ковбасу і пляма стане синім - в ковбасі занадто багато крохмалю. На якісній ковбасі йод залишиться коричневим.
Чим замінити ковбасу
- Домашня ковбаса - смачна і ситна заміна покупної. Робиться вона з улюбленого м'яса і сала, а для оболонки використовується свиняча кишка. Для приготування потрібна м'ясорубка зі спеціальною насадкою.
- Якщо хочете щось менш калорійне і більш дієтичне - зробіть домашні сосиски. Вони готуються тільки з курячого філе, яєць і молока, а також не вимагають додаткових приладів. Такі сосиски можна давати навіть дітям.
- Буженина, шинка, копчена курка, карбонад - це хороші замінники ковбаси, які точно зроблені з м'яса.
Православна церква України 27 січня за новим стилем вшановує пам'ять візантійського святителя і проповідника Іоанна Златоуста. За старим стилем 27 січня вшановували пам'ять преподобної Ніни, покровительки Грузії.
. 27 січня було прийнято розпалювати ...
Сковорода з антипригарним покриттям використовується для приготування делікатних продуктів. Найчастіше виставляється середній або слабкий вогонь. А є такі продуки, які взагалі не можна готувати на антипригарній сковороді, передають Патріоти України з п...