Як вибрати найкращі помідори для консервації, щоб вони не перетворилися на "кашу" - лайфхаки

Консервовані помідори не завжди виходять вдалими і в процесі приготування часто тріскаються або взагалі перетворюються на кашу. Для того, щоб цього не відбувалося, потрібно знати, які помідори підходять для консервації, а які ні, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, як правильно вибрати помідори для консервації, щоб вони не перетворилися на кашу в процесі приготування. Поради були опубліковані на сторінці "Всип перцю" у Facebook.

Розмір

Маленькі красиво виглядають у салаті, а гігантські можна вважати вигідними для вирощування. Для консервації краще використовувати помідори середнього та маленького розміру. Великі підійдуть для приготування аджики

Смак

Можуть бути дуже солодкі, можуть бути дуже кислі, може бути мікс. І звичайно ж, що в різних стравах або для консервації потрібні різні види.

Кількість та величина насіння та структура

Бувають томати, в яких майже немає насіння, а тільки м'ясисте наповнення. Вибирайте для консервації пружні помідори, якщо ви їх консервуватимете цілими.

Перевірте себе! Те, що побачите першим, покаже, чи помічаєте ви лицемірство в людях

понеділок, 8 вересень 2025, 12:50

Вам цікаво дізнатися, як ви ставитеся до лицемірства? Пройдіть цей тест особистості та з’ясуйте! Те, що ви побачите першим на картинці, показує, як ви долаєте лицемірство, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Важливо зазначити, що цей тест н...

Ми більше ніколи не побачимось? Дивна теорія, яка набирає популярності

понеділок, 8 вересень 2025, 12:14

"Теорія останньої зустрічі" - загадкова концепція, що стрімко набирає популярність у соцмережах. Її суть у тому, що певні люди приходять у наше життя лише на певний час, аби виконати свою роль. А коли їхня місія завершена - вони зникають, часто без поя...