Як вибрати персики: Щоб смачні і без нітратів

Поради від переможця "Мастер-шеф", завдяки яким ви зможете вибрати натуральні, безпечні, смачні персики без нітратів.


Персики – дуже смачні, ароматні фрукти в яких так багато вітамінів групи В, С, а також велика кількість фолієвої кислоти і бета-каротину, а ще в їх складі є залізо, марганець, цинк, магній, селен, які необхідні організму в цілому. Тому влітку обов'язково потрібно їх їсти якомога більше, але купувати найкраще в перевірених місцях, повідомляють Патріоти України.

Переможець "МастерШеф" Євген Грибеник поділився в Instagram корисними порадами, завдяки яким ви зможете вибрати натуральні, безпечні, смачні персики без нітратів.

Поради експерта

1. Запах
Стиглі персики завжди мають дуже приємний запах

Натуральний, стиглий плід буде мати дуже приємний, сильний запах з нотами меду.

2. Колір
Як вибрати соковитий і стиглий персик

Хороші, стиглі персики завжди мають три кольори: від білого до жовтого і яскраво рожевого. Якщо м'якоть у фрукта жовтого кольору – він більш ароматний, а якщо білого – солодший.

3. Пошкодження і нітрати
Як вибрати якісний фрукт

Якщо кісточки в куплених плодах зморщилися або розламані – такі персики були оброблені хімікатами, щоб плоди збереглися свіжими під час транспортування. Такі фрукти обов'язково потрібно ретельно мити і навіть замочувати на 1 годину в холодній воді.

4. Натуральність
Скільки коштують персики

Якщо персики дійсно натуральні і стиглі, вам про це "повідомлять" оси і бджоли, які будуть витися навколо лотка з хорошими фруктами.

Персиковий пиріг

Варто відзначити, що в одному персику всього 46 кілокалорій, вони вважають дієтичним продуктом з якого можна робити смачні десерти, додавати в пироги і лимонади, а також готувати домашнє морозиво і коктейлі.

А ви це знали? До яких проблем можуть призвести веганство та сироїдіння

неділя, 8 вересень 2024, 13:00

Спеціально для Health Talk ендокринологиня Катерина Толстікова поділилася своєю лікарською думкою щодо впливу веганства та сироїдіння на здоровʼя людини, передають Патріоти України. Планування довгострокового веганства може стати ефективним для підтрим...

Є секрет! Що зробити з котлетами перед смаженням, щоб вийшли вп’ятеро смачніші і соковитіші

неділя, 8 вересень 2024, 12:10

З курячого м’яса соковиті котлети приготувати складно, тому що це м’ясо вважається сухим та нездатним утримувати сік, передають Патріоти України. З яловичим чи свинячим фаршем таких проблем не виникає, оскільки ці види м’яса жирні. Досвідчені господині...