Як вибрати персики: Щоб смачні і без нітратів

Поради від переможця "Мастер-шеф", завдяки яким ви зможете вибрати натуральні, безпечні, смачні персики без нітратів.


Персики – дуже смачні, ароматні фрукти в яких так багато вітамінів групи В, С, а також велика кількість фолієвої кислоти і бета-каротину, а ще в їх складі є залізо, марганець, цинк, магній, селен, які необхідні організму в цілому. Тому влітку обов'язково потрібно їх їсти якомога більше, але купувати найкраще в перевірених місцях, повідомляють Патріоти України.

Переможець "МастерШеф" Євген Грибеник поділився в Instagram корисними порадами, завдяки яким ви зможете вибрати натуральні, безпечні, смачні персики без нітратів.

Поради експерта

1. Запах
Стиглі персики завжди мають дуже приємний запах

Натуральний, стиглий плід буде мати дуже приємний, сильний запах з нотами меду.

2. Колір
Як вибрати соковитий і стиглий персик

Хороші, стиглі персики завжди мають три кольори: від білого до жовтого і яскраво рожевого. Якщо м'якоть у фрукта жовтого кольору – він більш ароматний, а якщо білого – солодший.

3. Пошкодження і нітрати
Як вибрати якісний фрукт

Якщо кісточки в куплених плодах зморщилися або розламані – такі персики були оброблені хімікатами, щоб плоди збереглися свіжими під час транспортування. Такі фрукти обов'язково потрібно ретельно мити і навіть замочувати на 1 годину в холодній воді.

4. Натуральність
Скільки коштують персики

Якщо персики дійсно натуральні і стиглі, вам про це "повідомлять" оси і бджоли, які будуть витися навколо лотка з хорошими фруктами.

Персиковий пиріг

Варто відзначити, що в одному персику всього 46 кілокалорій, вони вважають дієтичним продуктом з якого можна робити смачні десерти, додавати в пироги і лимонади, а також готувати домашнє морозиво і коктейлі.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...