Досвідчені продавці рекомендують вибирати сало тільки за такими ознаками. Про це мало хто знає, та при виборі сала спершу варто звертати увагу на два основних показники, передають Патріоти України.
Таким секретом поділилися досвідчені продавці, які знають всі тонкощі того, як вибрати найсмачніше сало. Розповідаємо, як не прогадати з вибором улюбленого українського продукту, на що треба звертати увагу при покупці.
Як правильно вибрати смачне та якісне сало: на що звертати увагу
- Колір і текстура продукту. Це перше, на що треба орієнтуватися. Якщо ви хочете купити свіже якісне сало, тоді слід звертати увагу на його колір і текстуру. У свіжого продукту текстура ніби "жива" і має білу глянцеву консистенцію. У самому салі можуть попадатися кров’яні капіляри, що також свідчить про його свіжість, тому цього не варто боятися. Якщо ви купуєте вже солоне сало, тоді не треба брати те, що має жовтуватий колір та зернисту текстуру. Також не варто купувати сало в спеціях, тому що продавець у такий спосіб часто маскує його неприємний запах. Якщо аромат характерний для сала і чистий, значить, продукт можна сміливо брати, він свіжий.
- Перевірені продавці. Сало необхідно купувати у того продавця, який дорожить своєю репутацією. Зараз вже не можна приховати негативні відгуки на товар, тому в соцмережах треба перевірити за відгуками, чи можна довіряти цьому продавцеві, чи ні. Найкраще купувати сало на спеціалізованих ринках чи в еколавках, зазвичай, там продавці мають усі відповідні сертифікати якості на свій товар.
- Наявність м’ясного прошарку. Таке сало з черевної частини свині добре купувати для запікання чи смаження, але не рекомендовано їсти в сирому вигляді. Оскільки у цьому м’ясі можуть залишатися бактерії й паразити. Тоді як у просоленому салі вони не виживають.
- Яке сало смачніше. Самими смачними вважаються шматки сала з бокової частини або зі спини. Таке сало буде ніжним, в міру товстим з тонкою шкіркою. Його добре їсти сирим, смаженим, солоним, тушкованим і копченим. Якщо ви любите жорстке сало, тоді варто вибирати зі щоки та шиї. Воно буде відмінним для запікання та копчення.
- Товщина шкірки на салі. Від цього залежить, наскільки продукт буде м’яким. Чим тонша шкірка на салі, тим воно буде м’якшим. А найкраща товщина для самого сала – це 3-6 сантиметрів. Також треба обов’язково звертати увагу на наявність волосків на шкірці. Краще, щоб сало не мало щетини, бо це може бути небезпечним для здоров’я.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...