Як вибрати стиглий та смачний апельсин - кілька лайфхаків

У сезон апельсинів багато хто поспішає придбати ці корисні та смачні цитрусові. Однак не всі знають, як правильно обирати апельсини, щоб купити справді солодкі та соковиті фрукти, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Щоб не помилитися з вибором апельсинів, достатньо знати кілька простих правил. Далі ми детально розповімо про те, як відрізнити стиглі та соковиті плоди від недостиглих і несмачних.

У хороших фруктів шкірка має бути гладкою, з дрібними порами та насиченого помаранчевого кольору. Віддавайте перевагу середнім за розміром апельсинам, не женіться за великими.

У руках зрілий апельсин здасться важким, оскільки в ньому багато соку. Понюхайте — аромат має бути яскравим і солодким. Уточніть у продавця або перевірте на ціннику країну походження: найсмачніші апельсини ростуть в Італії, Іспанії, Індії та Ізраїлі.

Краще купувати апельсини в сезон з листопада по лютий. Віддавайте перевагу фруктам із близьких країн, щоб вони були свіжими. Перевірити стиглість можна, злегка стиснувши апельсин — стиглий має бути пружним. Дотримуючись цих порад, ви точно виберете смачні та соковиті апельсини.

Додатково варто зазначити, що апельсини мають цілу низку корисних властивостей, тому їх рекомендується додавати до раціону — вони багаті на вітамін C, що зміцнює імунітет і підвищує опірність організму до інфекцій, а також є важливими для організму завдяки вмісту калію і вітаміну В.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...