Як вибрати стиглий та смачний апельсин - кілька лайфхаків

У сезон апельсинів багато хто поспішає придбати ці корисні та смачні цитрусові. Однак не всі знають, як правильно обирати апельсини, щоб купити справді солодкі та соковиті фрукти, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Щоб не помилитися з вибором апельсинів, достатньо знати кілька простих правил. Далі ми детально розповімо про те, як відрізнити стиглі та соковиті плоди від недостиглих і несмачних.

У хороших фруктів шкірка має бути гладкою, з дрібними порами та насиченого помаранчевого кольору. Віддавайте перевагу середнім за розміром апельсинам, не женіться за великими.

У руках зрілий апельсин здасться важким, оскільки в ньому багато соку. Понюхайте — аромат має бути яскравим і солодким. Уточніть у продавця або перевірте на ціннику країну походження: найсмачніші апельсини ростуть в Італії, Іспанії, Індії та Ізраїлі.

Краще купувати апельсини в сезон з листопада по лютий. Віддавайте перевагу фруктам із близьких країн, щоб вони були свіжими. Перевірити стиглість можна, злегка стиснувши апельсин — стиглий має бути пружним. Дотримуючись цих порад, ви точно виберете смачні та соковиті апельсини.

Додатково варто зазначити, що апельсини мають цілу низку корисних властивостей, тому їх рекомендується додавати до раціону — вони багаті на вітамін C, що зміцнює імунітет і підвищує опірність організму до інфекцій, а також є важливими для організму завдяки вмісту калію і вітаміну В.

Народні прикмети на 19 січня. Макарів день. Важливі клопоти краще відкласти

неділя, 19 січень 2025, 7:05

19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...