Тушкованка - це консерва, які вибирають на зиму багато українців. Але чи безпечно її закривати вдома або краще купити в магазині. На це питання відповіли в сюжеті ТСН, зазначають Патріоти України.
Експерти перевірили тушкованку, яку пропонують виробники на українському ринку. Результат виявився сумним. У складі таких консервів м'яса майже немає. Усередині таких банок з м'ясом виявилися соєві продукти, стабілізатори.
"Можна зробити м'ясо без м'яса. Повидло без цукру, кашу без каші і так далі", - розповів один з експертів. За словами фахівців, в тушкованку додають глутамат натрію і вам здається, що у неї є смак. У такі банки додають обрізки шкурок, в загальному все, крім натуральної свинини.
Але трапляється і якісна продукція. Як правило, на їх баночках не дві букви ТУ, а чотири - ДСТУ. Втім, незабаром Державний стандарт в нашій країні планують ліквідувати. На що тоді покупці будуть орієнтуватися, доведеться придумати окремо.
Перевага фабричної тушкованки перед домашньою - це процес стерилізації в промисловому автоклаві, що убезпечить від ризику захворювання ботулізмом. Тому на заводі її зроблять надійніше, ніж вдома.
Вибирайте продукт з відміткою ДСТУ. Не купуйте тушкованку в закритих банках. Віддавайте перевагу відомим виробникам і брендам.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...