Як видалити липкі плями і накип з праски - потрібно два дешеві інгредієнти з кухні

Нерідко через помилку чи незнання виходить так, що підошва праски пригоряє. З'являється чорний або коричневий наліт, який може псувати інший одяг. Його потрібно позбавлятися - і є на те два елементарні способи. І не потрібно купувати жодних спеціальних дорогих засобів, передають Патріоти України.

Як видалити липкі плями та накип із праски?

Щоб видалити липкі плями, що нагоріли на підошву праски, потрібно вилити з техніки воду і відключити пару. На дошку для прасування постелити сухий бавовняний рушник і кілька разів провести по ньому нагрітою праскою. Насипаємо столову ложку солі на газету, паперовий або бавовняний рушник і проводимо праскою, доки не видаляться всі плями на підошві.

Ще один спосіб очистити підошву праски та заодно прочистити вентиляційні отвори - це взяти воду та соду, перемішати у співвідношенні 1 до 2 до стану пасти. Її потрібно нанести на підошву праски та протерти вологою ганчірочкою.

Ватні палички намочити у воді і встромити у вентиляційні отвори для виходу пари. Беремо воду або суміш 1/4 склянки оцту та 3/4 склянки дистильованої води та заливаємо в резервуар для води. Нагріваємо праску на повну потужність. Перевертаємо його над мискою або раковиною, включаємо режим пари і чекає поки вимиється весь накип, який витікатиме через підошву

Ефект здивує! Суперсуміш для прибирання із трьох доступних компонентів - все буде як нове

неділя, 21 липень 2024, 13:00

Рецепт простий: потрібно взяти харчову соду, перекис водню та найдешевшу зубну пасту. Усі інгредієнти змішуються у пропорції 1:1:1 (наприклад, по 1 столовій ложці), передають Патріоти України. «Я використовувала цю суміш для чищення кранів, плитки у ва...

ТОП-5 хитрощів, які допоможуть приготувати ідеальні домашні пельмені

неділя, 21 липень 2024, 12:12

Не кожна господиня вміє готувати смачні домашні пельмені, оскільки ця страва тільки здається простою в приготуванні, передають Патріоти України. Насправді існує маса правил та нюансів, які помітно ускладнюють завдання кулінарів. Курячі яйця. Багато гос...