Як видалити засохлі залишки їжі з плити, не подряпавши її - допоможуть два підручні засоби

Поверхня плити швидко забруднюється. Між розливами та бризками від приготування їжі не завжди легко уникнути цих інцидентів, навіть якщо готувати з максимальною обережністю, передають Патріоти України.

Крім того, якщо відразу не видалити ці залишки, очищення вимагатиме значних зусиль, і, мало того, можна навіть зіпсувати поверхню плити, подряпавши її. Щоб уникнути цього, ми пропонуємо два простих засоби для очищення плити.

Важливо знати, як поводитися з поверхнею плити, тому що багато господинь так активно відтирають плями, що зрештою ушкоджують емаль, пише santeplus. На щастя, на будь-якій кухні є два інгредієнти, які відмінно очистять плиту без подряпин. І це знайома всім пара – харчова сода та оцет.

Як очистити плиту від залишків їжі і не подряпати її

  • Перший спосіб:

Змішайте воду з содою, щоб вийшла досить однорідна паста. Потім змочіть губку в цій речовині та протріть нею ділянки, що підлягають обробці, щоб очистити плями. Залишіть на кілька хвилин, потім промийте поверхню вологою губкою.

Після очищення содою обробіть поверхню оцтом, наливши засіб у пульверизатор. Розпиліть його так, щоб покрити поверхню вашої плити, потім протріть все ганчіркою, змоченою у гарячій воді. І потім протріть плиту чистим рушником, щоб висушити техніку.

  • Другий спосіб:

Посипте варильну панель харчовою содою, а потім збризкайте її оцтом. Утворюється піна, яка розчинить навіть найстійкіші плями. Залишіть розчин діяти на кілька хвилин, потім протріть губкою та змийте чистою водою.

Психологічний тест: Який звук вас заспокоює? Відповідь розкаже, хто ви насправді

вівторок, 5 серпень 2025, 23:10

Іноді найнеочевидніші вибори багато про нас розповідають. Навіть такі, як звуки, які ми вважаємо заспокійливими. На зображенні показані чотири варіанти звуків, кожен із яких відповідає певним рисам характеру та цінностям. Оберіть той, який найбільше ва...

Це роблять майже всі, але: Так розморожувати м’ясо категорично не можна

вівторок, 5 серпень 2025, 18:39

Розморожування м’яса при кімнатній температурі - найпоширеніша помилка, яку допускають на кухні. Багато хто просто залишає продукт на столі, щоб той швидше відтанув. Але цей зручний метод може зробити м’ясо небезпечним для вживання - особливо влітку, к...