Як виявити перші ознаки гормональних порушень, щоб не допустити ускладнень

Здоров’я - це найцінніше, що є у людини, тому дуже важливо тримати свій організм в здоровому стані, так як найменші ознаки нездужань можуть стати передумовою серйозних захворювань ендокринної системи, передають Патріоти України.

Визначити перші ознаки гормональних порушень цілком можливо, якщо ретельно стежити за змінами в організмі, які відбуваються.

Швидкий набір або втрата ваги

Якщо ви різко почали набирати або ж втрачати вагу, але при цьому не змінювали свій спосіб життя і раціон, то варто сходити до лікаря на перевірку гормонів і щитовидної залози, оскільки причини можуть бути різні і краще їх виявити до того моменту, поки хвороба не почала прогресувати.

Низьке лібідо

Нерідко низьке лібідо списують на втому і не вважають це великою проблемою, але це може бути вірною ознакою гормональних порушень, як у жінок, так і у чоловіків. Кращим рішенням у такій ситуації буде звернутися до лікаря і перевірити рівень тестостерону.

Стомлюваність

Якщо ви давно перестали відчувати себе бадьорою людиною і щоранку прокидаєтеся розбитою, то спробуйте як слід виспатися, відпочити і розвантажити себе. Якщо ж це не допоможе, то швидше за все у вашому організмі пішов збій і перестав правильно вироблятися гормон стресу – кортизол.

Поганий настрій

Якщо досить довгий час у вас поганий настрій, то це може бути першою ознакою гормонального дисбалансу і порушення щитовидної залози.

Безсоння

Збій уві сні завжди говорить про якісь порушення, саме тому дуже важливо звернутися до лікаря при перших симптомах для того, щоб доктор виявив причину і призначав вам лікування.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...