Як використовувати марганцівку в городі - ці лайфхаки дачникам варто брати на замітку

Марганцівка - це перманганат калію, відомий своїм синьо фіолетовим відтінком при розчиненні у воді. Призначень у марганцівки кілька, але в цьому матеріалі ми зупинимося на тому, що можна удобрювати марганцівкою, передають Патріоти України.

Для чого потрібна марганцівка - дачникам на замітку

Марганцівка - речовина, що отримується після окислення марганцевої руди. На дачній ділянці цей недорогий засіб застосовують для знезараження грунту, насіння, садового інструменту, добрива рослин. Ось що дає марганцівка рослинам - знищує бактерії, що викликають захворювання, і підживлює. Примітно, що марганцівку в городі і саду можна використовувати протягом усього вегетаційного періоду.

Що можна обробити марганцівкою в городі - ефективні лайфхаки

  • Для підгодівлі - в цьому випадку марганцівку використовують як добриво, щоб підвищити опірності хворобаам у рослин і дерев. Потрібно три грами марганцівки розчинити в 10 л води. Цей розчин також підійде для поливу в середині літа капусти, буряка, моркви, картоплі і гороху.
  • Від хвороб. Марганцівка від попелиці, борошнистої роси, грибка рослин готується так: розвести пів чайної ложки засобу в 10 л води. Отриманою сумішшю потрібно обприскати рослини. Цей розчин також можна застосувати від сірої гнилі у полуниці. Для запобігання появи гнилі першу обробку провести до початку цвітіння, а наступну - відразу після. Обробити полуницю потрібно ретельно, не пропускаючи ніяких частин. Ще цю ж суміш застосовують при появі фітофтори на помідорах. Досвідчені дачники зазначають, що в цьому випадку розчин марганцівки потрібно застосовувати, як тільки хвороба почала проявлятися, інакше ефекту буде мало.
  • Для знезараження - для різного насіння, цибулі, бульб в 10 л води розвести 10 грамів порошку. У цю суміш покласти насіння на 20 хвилин. Після просушування його можна садити. Городники з досвідом радять цибулю і часник залишати в цій рідині на годину.

Як розвести марганцівку для обробки грунту - поради городників

При появі грибкових захворювань на грунті приготувати такий розчин: воду у відрі нагріти до 70 С, додавати в неї потроху антисептик до отримання яскраво-рожевого розчину і полити ті місця на землі, де є грибок. Цю маніпуляцію потрібно проводити або ранньою весною, або вже після збору врожаю.

Цей же розчин можна використовувати і при посадці. Літр гарячої рідини влити в кожну посадкову лунку, почекати, поки лунки охолонуть і приступити до посадки. Так знищуються бактерії, які призводять до хвороб рослин.

Чим відрізняється садова марганцівка від звичайної - до відома

Марганцівка для рослин і звичайна медична нічим не відрізняються. В жодній з них не повинно бути ніяких домішок. Різниця тільки в тому, що за марганцівкою на дачу йти в аптеку необов'язково. Вона продається в садово-городніх магазинах в різних упаковках.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...