Як використовувати марганцівку в городі - ці лайфхаки дачникам варто брати на замітку

Марганцівка - це перманганат калію, відомий своїм синьо фіолетовим відтінком при розчиненні у воді. Призначень у марганцівки кілька, але в цьому матеріалі ми зупинимося на тому, що можна удобрювати марганцівкою, передають Патріоти України.

Для чого потрібна марганцівка - дачникам на замітку

Марганцівка - речовина, що отримується після окислення марганцевої руди. На дачній ділянці цей недорогий засіб застосовують для знезараження грунту, насіння, садового інструменту, добрива рослин. Ось що дає марганцівка рослинам - знищує бактерії, що викликають захворювання, і підживлює. Примітно, що марганцівку в городі і саду можна використовувати протягом усього вегетаційного періоду.

Що можна обробити марганцівкою в городі - ефективні лайфхаки

  • Для підгодівлі - в цьому випадку марганцівку використовують як добриво, щоб підвищити опірності хворобаам у рослин і дерев. Потрібно три грами марганцівки розчинити в 10 л води. Цей розчин також підійде для поливу в середині літа капусти, буряка, моркви, картоплі і гороху.
  • Від хвороб. Марганцівка від попелиці, борошнистої роси, грибка рослин готується так: розвести пів чайної ложки засобу в 10 л води. Отриманою сумішшю потрібно обприскати рослини. Цей розчин також можна застосувати від сірої гнилі у полуниці. Для запобігання появи гнилі першу обробку провести до початку цвітіння, а наступну - відразу після. Обробити полуницю потрібно ретельно, не пропускаючи ніяких частин. Ще цю ж суміш застосовують при появі фітофтори на помідорах. Досвідчені дачники зазначають, що в цьому випадку розчин марганцівки потрібно застосовувати, як тільки хвороба почала проявлятися, інакше ефекту буде мало.
  • Для знезараження - для різного насіння, цибулі, бульб в 10 л води розвести 10 грамів порошку. У цю суміш покласти насіння на 20 хвилин. Після просушування його можна садити. Городники з досвідом радять цибулю і часник залишати в цій рідині на годину.

Як розвести марганцівку для обробки грунту - поради городників

При появі грибкових захворювань на грунті приготувати такий розчин: воду у відрі нагріти до 70 С, додавати в неї потроху антисептик до отримання яскраво-рожевого розчину і полити ті місця на землі, де є грибок. Цю маніпуляцію потрібно проводити або ранньою весною, або вже після збору врожаю.

Цей же розчин можна використовувати і при посадці. Літр гарячої рідини влити в кожну посадкову лунку, почекати, поки лунки охолонуть і приступити до посадки. Так знищуються бактерії, які призводять до хвороб рослин.

Чим відрізняється садова марганцівка від звичайної - до відома

Марганцівка для рослин і звичайна медична нічим не відрізняються. В жодній з них не повинно бути ніяких домішок. Різниця тільки в тому, що за марганцівкою на дачу йти в аптеку необов'язково. Вона продається в садово-городніх магазинах в різних упаковках.

Гарантія щастя? Названо оптимальний вік для одруження з найменшим ризиком розлучення

вівторок, 19 березень 2024, 6:30

Тільки з віком партнери починають розуміти, чого хочуть від життя, завдяки чому у них виникає стійка перспектива зберегти шлюб надовго, передають Патріоти України. Як пише видання Joe, психотерапевтка Лорі Готліб вважає, що оптимальним віком для одруже...

Сподіватися можна лише на диво? Чому здібні люди не досягають успіху та грошей

вівторок, 19 березень 2024, 6:09

Є люди талановиті, добрі, справедливі, розумні, здатні на любов і великі справи. Але їхнє життя минає непомітно. І нічого вони не досягають. Нічого особливого, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України. Ці люди — як закрита сторінка у соціальній м...