
У червні настає час молодої картоплі. Зазвичай, воду після його варіння всі зливають, але мало хто знає, що вона корисна. Каламутну рідину, яка містить корисні речовини, можна застосувати не тільки для інгаляції при застуді, передають Патріоти України.
Якщо ваше волосся досить сухі, нездорові або розчепірені, то можна промити їх такою водою. Найкраще використовувати картопляний відвар для полоскання або як маску для волосся. Розподіляємо відвар рівномірно на волосся і залишаємо на пів години. Потім миємо голову.
Картопляний відвар без солі – це дуже гарне добриво для рослин. Рекомендується використовувати невелику кількість відвару щодня.
Картопляний відвар можна використовувати і в кулінарії. Він відмінно підійде всім, хто вирішив зварити густий суп або ситний, міцний бульйон. Крохмаль, що міститься в складі води, що залишилася після варіння картоплі, знову "спрацьовує" як натуральний і ефективний загущувач.
Для цього достатньо просто додати в свої страви трохи готового відвару (на 2-3-літрову каструлю беріть близько 1 склянки) і поваріть суп з додаванням картопляної води кілька хвилин на сильному вогні.
Насіння чорного кмину має властивості, корисні для боротьби з ожирінням. Екстракт насіння значно зменшує накопичення ліпідів у клітинній моделі, не виявляючи токсичності, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане у Food Science & Nutrition ...
Чай - улюблений напій багатьох, який зігріває вранці, освіжає влітку та постачає антиоксиданти й мінерали. Але не всі чаї корисні: деякі можуть сприяти набору ваги та провокувати захворювання, передають Патріоти України. Людям із гастроезофагеальним ре...