
У червні настає час молодої картоплі. Зазвичай, воду після його варіння всі зливають, але мало хто знає, що вона корисна. Каламутну рідину, яка містить корисні речовини, можна застосувати не тільки для інгаляції при застуді, передають Патріоти України.
Якщо ваше волосся досить сухі, нездорові або розчепірені, то можна промити їх такою водою. Найкраще використовувати картопляний відвар для полоскання або як маску для волосся. Розподіляємо відвар рівномірно на волосся і залишаємо на пів години. Потім миємо голову.
Картопляний відвар без солі – це дуже гарне добриво для рослин. Рекомендується використовувати невелику кількість відвару щодня.
Картопляний відвар можна використовувати і в кулінарії. Він відмінно підійде всім, хто вирішив зварити густий суп або ситний, міцний бульйон. Крохмаль, що міститься в складі води, що залишилася після варіння картоплі, знову "спрацьовує" як натуральний і ефективний загущувач.
Для цього достатньо просто додати в свої страви трохи готового відвару (на 2-3-літрову каструлю беріть близько 1 склянки) і поваріть суп з додаванням картопляної води кілька хвилин на сильному вогні.
Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...
За даними Science in Poland, до 15 тисяч людей щороку помирають від захворювань печінки - часто через те, що патології розвиваються непомітно роками. Однак орган подає перші сигнали набагато раніше, зокрема вранці, передають Патріоти України. Фахівці п...