Як випрати дуже великий плед у машинці і вручну: ТОП-15 головних правил

Навіть якщо на перший погляд здається, що плед чистий, у ньому після тривалого використання можуть причаїтися патогенні мікроорганізми. Крім цього, такі речі є досить серйозним пилезбірником. Тому прати плед потрібно хоча б раз на три місяці. Але як випрати дуже великий плед, який не влазить у пральну машину? Давайте розбиратися, передають Патріоти України.

Як випрати великий плед, який влазить у машинку

1. У першу чергу варто перевірити, чи ваш плед взагалі можна прати у пральній машинці – ця інформація має бути вказана на ярличку, який пришитий до виробу. Якщо там є значок таза з водою – значить можна, якщо ж там є зображення таза з водою, у який опущена рука – значить лише ручне прання.

2. Коли обиратимете температуру, за якої прати річ у машинці, орієнтуйтеся на число, написане на згаданому вище значку. Проте для більшості пледів ідеальною є температура 30 градусів.

3. Якщо плед виготовлений із делікатних тканин (наприклад, кашемір, шовк, шерсть), то його рекомендують прати вручну.

4. Коли будете класти плед у машинку, не забувайте, що це також потрібно робити правильно. Невеликі пледи можна закидати у зім’ятому вигляді, а великі краще скручувати в рулон.

5. Для того, щоб великий плед нормально виправся, місткість барабана пральної машини повинна становити не менше 4-5 кілограмів. І чим більша ця місткість, тим краще.

6. Для прання пледа у машинці потрібно обирати рідкі миючі засоби. Вони краще проникатимуть в структуру матеріалу і краще виполощуться.

7. Якщо на пледі є складні плями, які в’їлися, перед пранням потрібно нанести на них засіб для миття посуду. Також можна замочити плед.

8. Функцією віджиму можна користуватися, проте встановлювати її на найменшій кількості обертів.

Як випрати плед, який не вміщається у пральну машину

1. Плед, який не вміщається у пральну машинку, можна здати у хімчистку або випрати вручну. Якщо ви вирішили самостійно впоратися із цим завданням вдома, то вам знадобиться дуже великий таз, або ще краще одразу прати великий плед у ванній.

2. Потрібно набрати у ванну воду температури, яка вказана на ярлику виробу. До неї додати миючий засіб – краще рідкий.

3. Замочити плед у воді з миючим засобом на 1-2 години.

4. Потім плед потрібно випрати вручну. Потрібно акуратно потерти забруднені місця.

5. Брудну воду потрібно злити, а у ванну набрати чистої і прополоскати у ній плед. Полоскання можна провести декілька разів для кращого результату.

6. Під час останнього полоскання у воду можна додати ополіскувач для текстилю.

7. Коли ви зіллєте воду, мокрий плед варто залишити у ванній ще на деякий час, попередньо згорнувши його в рулон. Таким чином з нього стече ще якась кількість води. Потім розгорнути його і почепити сушитися на міцну мотузку або палицю у розправленому вигляді.

Навіщо додавати крохмаль у тісто для бісквіту - кулінарний секрет

неділя, 5 травень 2024, 9:10

Багато, особливо початківці, кухарі дивуються, побачивши рецепт бісквіту, де до списку інгредієнтів включено крохмаль. До речі, продукт може бути будь-яким – як картопляним, так і кукурудзяним. Ним потрібно замінити приблизно 20-30% борошна. А додають ...

Як приготувати ідеальне картопляне пюре - секрети найсмачнішого гарніру

неділя, 5 травень 2024, 8:12

Розповідаємо, як приготувати ніжне картопляне пюре в домашніх умовах, якими хитрощами користуються кухарі, і що додати до картоплі, щоб отримати неповторний гарнір. Картопляне пюре – універсальний гарнір, який подобається і дорослим, і дітям. Він особл...