Як випрати кухонний рушник у мікрохвильовці - стане чистим за 1,5 хвилини

Мікрохвильова піч – універсальний девайс, який можна використати не тільки для підігрву їжі. Не всі господині знають, що у мікрохвильовці можна випрати кухонний рушник, передають Патріоти України.

Лайфхак допоможе боротися навіть із застарілими плямами. У мережі розповіли, як використати мікрохвильовку для прання. Пропонуємо докладну інструкцію.

Як випрати кухонний рушник у мікрохвильовці

– Оберіть ємність, в якій ви зможете замочити рушник і яка вміститься у мікрохвильовку.

– Додайте засіб для відбілювання у пропорції 100 г на 1 літр води.

– Замочіть рушник, але не повністю. Вода не повинна покривати його цілком. Накрийте ємність кришкою, яку можна використовувати у мікрохвильовій печі. Для прання встановіть середню потужність. Поставте всередину ємність з рушником та увімкніть мікрохвильовку. Час прання – 10-15 хвилин.

– Цей спосіб допоможе у випадку, якщо на тканині вже багато застарілих плям, які не можна відіпрати у звичному режимі. Під мікрохвилями текстиль добре прокип’ятиться і бруд відійте.

Є ще один не менш цікавий метод.

– Спершу треба замочити рушник і натерти плями відбілювачем чи пральним порошком.

– Далі використайте пакет для заморожування. Якщо його немає – візьміть звичайний целофан. Покладіть рушник в пакет та поставте у мікрохвильову піч на 1.5 хвилини. Важливо: пакет залиште відкритим, щоб уникнути вибуху.

– Після прання обережно щипцями витягніть пакет – він буде дуже гарячий. Плями відійдуть, рушник треба промити під проточною водою і висушити.

Ні в якому разі не використовуйте мікрохвильову піч для прання кухонного рушника, якщо у його складі міститься понад 70% синтетики. Мікрохвильовка може вийти з ладу.

А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

вівторок, 30 квітень 2024, 0:12

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати ...

Секрет досвідчених господинь! Чим можна замінити пральний порошок, який скінчився

понеділок, 29 квітень 2024, 23:54

Кошик для брудної білизни вже переповнений, а ви не маєте можливості купити пральний порошок? Хоча ви вже готові змиритися з тим, що доведеться відкласти все на завтра, у вас є й інші варіанти, передають Патріоти України. Усе, що вам потрібно зробити, ...