Як виростити міцну розсаду на підвіконні - рецепт натурального добрива на основі аптечного засобу

Щоб розсада на підвіконні виросла міцною та здоровою, за нею потрібно правильно доглядати. Досвідчені городники радять скористатися для захисту насіння від плісняви та гнилі популярним аптечним засобом - аспірином, що має сильну протизапальну дію. З нього можна приготувати ефективне натуральне добриво для будь-якої розсади, передають Патріоти України.

Аспірин - це хімічний препарат, проте він безпечніший для рослин, ніж будь-який інший синтетичний засіб для підживлення розсади. Підживлення на основі аспірину – не щось нове, але для тих, хто ще не в курсі, розповімо, як приготувати дуже просте добриво для розсади. Крім аспірину, вам знадобиться ще гвоздика.

Рецепт розчину для підживлення розсади

Розчин готується наступним чином: одну чайну ложку сухої гвоздики та одну таблетку аспірину заливаємо літром теплої води. Потім збиваємо все блендером, проціджуємо через сито та розбавляємо двома літрами води. Усього вийде 3 літри засобу. Поливати розсаду ним потрібно один раз на 25-30 днів.

Вже після першого поливу буде помітно, що паростки почнуть розвиватися швидше. Вже через кілька днів після першого підживлення розсада стає більш міцною та товстою. Ви самі вирішуєте, коли розсада готова для висадки в ґрунт, але краще дочекатися стабільно хорошої погоди, а до цього часу продовжувати підгодовувати паростки та зміцнювати їхній імунітет

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...