Як визначити шкідливу олію - допоможе один препарат із домашньої аптечки

На ринку присутні багато шкідливих продуктів, але не завжди виходить одразу це зрозуміти. Є простий спосіб визначити якість рослинної олії - знадобиться лише один препарат із домашньої аптечки, передають Патріоти України.

Дізнатися про неякісне масло можна простим способом. Потрібно використовувати звичайний йод, який є у більшості будинків. Він дозволить виявити шкідливі домішки, які недобросовісні виробники можуть вводити до складу.

Знадобиться йод та склянка. Влийте трохи олії в ємність, а зверху додайте кілька крапель йоду. Якщо речовина пішла на дно і почала розшаровуватися, можна зробити висновок про сумнівну якість такого продукту. Таку олію краще не використовувати для приготування їжі.

Яка олія найкорисніша для здоров'я

Медики та дієтологи радять використовувати в раціоні якісні рослинні олії, багаті на корисні речовини. Серед них оливкова олія, кунжутна та олія авокадо

Оливкова олія

Вона багата на вітамін Е, який відомий як антиоксидант. Олеїнова кислота у складі має протизапальні та антиканцерогенні властивості. Воно сприяє зниженню артеріального тиску, запобіганню окисленню холестерину і може запобігти багатьом захворюванням, серед яких цукровий діабет та ожиріння.

Олія авокадо

Олія допомагає захистити печінку від метаболічних хвороб, знизити кров'яний тиск та рівень холестерину в крові. Воно сприяє зменшенню цукру в крові та болю в суглобах.

Кунжутна олія

У кунжутній олії містяться корисні для серця антиоксиданти сезамінол і сезамол, які мають потенційну нейропротекторну дію проти багатьох захворювань. Вона знижує рівень цукру на крові. Сира підходь для приготування страв, а смажена – для заправки салатів.

Це під силу всім! Вчені назвали звичку, яка рятує від раку

неділя, 14 вересень 2025, 21:28

Фізична активність може не лише допомогти запобігти виникненню раку молочної залози, але й боротися з ним на клітинному рівні - під час тренування м’язи виділяють речовини, які пригнічують ріст онкоклітин. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в...

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...