Як визначити свіжість яєць у магазині - хитрощі, про які слід знати кожному

Яйця - смачний, корисний, а тому й популярний продукт, за допомогою якого можна приготувати різноманітні страви. Але треба стежити, щоб товар був якісним, інакше є ризик отримати отруєння чи інші проблеми зі здоров’ям, передають Патріоти України.

Експерти у матеріалі Styler поділилися кількома хитрощами, які допоможуть визначити свіжість яєць, не відходячи від прилавка магазину. Просто потрібно уважно оглянути продукт.

Як перевірити свіжість яєць

Перевірте шкаралупу

Якщо яйце свіже, то в нього буде злегка шорстка поверхня, якщо вона гладка і блискуча, то це говорить про те, що продукт залежався на полиці. Перевіряйте також, чи немає на шкаралупі дивних плям і наскільки вона тверда. Якщо шкаралупа легко продавлюється, яйце зіпсоване.

Потрясіть яйце

Струсіть яйце, якщо ви не почули сторонніх звуків, то можете сміливо купувати продукт — він свіжий. А ось легке хлюпання є ознакою зіпсованості товару.

Огляньте яйця при гарному освітленні

Якщо є можливість, варто піднести яйце до джерела яскравого світла і уважно оглянути його шкаралупу, на ній не повинно бути ніяких темних плям. В іншому випадку купувати продукт точно не варто.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...