Яйця - смачний, корисний, а тому й популярний продукт, за допомогою якого можна приготувати різноманітні страви. Але треба стежити, щоб товар був якісним, інакше є ризик отримати отруєння чи інші проблеми зі здоров’ям, передають Патріоти України.
Експерти у матеріалі Styler поділилися кількома хитрощами, які допоможуть визначити свіжість яєць, не відходячи від прилавка магазину. Просто потрібно уважно оглянути продукт.
Перевірте шкаралупу
Якщо яйце свіже, то в нього буде злегка шорстка поверхня, якщо вона гладка і блискуча, то це говорить про те, що продукт залежався на полиці. Перевіряйте також, чи немає на шкаралупі дивних плям і наскільки вона тверда. Якщо шкаралупа легко продавлюється, яйце зіпсоване.
Потрясіть яйце
Струсіть яйце, якщо ви не почули сторонніх звуків, то можете сміливо купувати продукт — він свіжий. А ось легке хлюпання є ознакою зіпсованості товару.
Огляньте яйця при гарному освітленні
Якщо є можливість, варто піднести яйце до джерела яскравого світла і уважно оглянути його шкаралупу, на ній не повинно бути ніяких темних плям. В іншому випадку купувати продукт точно не варто.
Сучасне життя неможливо уявити без екранів: робота за комп’ютером, смартфони, планшети. Проте годинами дивитися в монітор небезпечно - з’являється сухість, втома й навіть погіршення зору, передають Патріоти України. Оптометрист Брайс Аппельбаум поділив...
У багатьох списках новорічних чи сезонних обіцянок "схуднути" стоїть на першому місці. Але, як наголошують дієтологи, сама втрата ваги не є гарантією здоров’я. Куди важливіше - підтримувати міцне метаболічне здоров’я, яке визначає, наскільки ефективно ...