Як за 5 хвилин відбілити пожовтілі кросівки, щоб вони знову засяяли - три ефективні способи

Білі кросівки вже тривалий час не сходять з піку популярності. Таке взуття можна сміливо поєднувати з різними видами одягу і використовувати у різних стилях, передають Патріоти України.

А ще кросівки – це просто дуже зручно, тому вони сміливо займають першу позицію серед уподобань багатьох людей і стають невід’ємною частиною взуттєвого гардеробу упродовж всього року.

Але є кілька "але". По-перше, таке взуття досить швидко брудниться. Білий колір, на жаль, не довго зберігає свою білизну, особливо в умовах вологої погоди, тому кросівки вимагають постійної уваги та очищення.

Ще одне "але" полягає у тому, що з часом таке взуття може пожовтіти. І якщо позбутися від свіжого бруду досить легко і не затратно по часу, то питання, як відбілити пожовклі кросівки, може стати справжньою проблемою. Є низка ефективних способів, чим відбілити білі кросівки від жовтизни і зробити так, щоб вони знову засяяли.

1. Пральний порошок і столовий оцет

Потрібно змішати невелику кількість першого та другого інгредієнтів і нанести їх на кросівки за допомогою старої зубної щітки. Обережно почистити цією щіткою з сумішшю всю поверхню, крім підошви. Підошву можна очистити за допомогою зубної пасти. Її також можна наносити старою зубною щіткою.

2. Гель для прання і лимонна кислота

Цей спосіб підійде, якщо потрібно відбілити кросівки з тканини. У таз потрібно налити приблизно 2 літра теплої води, додати невелику кількість гелю для прання і 80 г лимонної кислоти. Якщо потрібна буде більша кількість води, то і кількість лимонної кислоти також варто буде збільшити.

Опустити у розчин кросівки і залишити на деякий час відмокати. Але перед цим варто упевнитися, наскільки якісно прикріплена підошва – якщо кросівки дешеві або під час їхнього виготовлення використовувався неякісний клей, замочування їх у воді може призвести до того, що підошва відклеїться. Далі можна "пройтися" по тканині нежорсткою щіткою, якщо матеріал достатньо міцний, щоб витримати таку обробку.

3. Зубна паста, миючий засіб для посуду і сода

Усі три інгредієнти змішати в окремій ємності приблизно в однаковій кількості. Добре перемішати. Суміш потрібно наносити на кросівки старою зубною щіткою, при цьому наносити її треба товстим шаром. Далі обробити щіткою всю поверхню, включно з підошвою. Особливу увагу слід приділити швам, які теж чорніють під час носіння взуття. Після цього промити взуття, можна зробити це під проточною водою.

Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

вівторок, 23 квітень 2024, 9:14

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України. Ось тільки варто задуматись, що к...

Не робіть так! П’ять поширених помилок, які можуть зробити несмачним олів’є

вівторок, 23 квітень 2024, 8:13

Салат олів’є - страва, яка часто з’являється на святковому столі. Навіть якщо багато хто вважає його уже давно непопулярним, тривіальним та некорисним через майонез, яким він заправляється. Цю страву так полюбляли готувати на застілля наші мами та бабу...