Як закрити на зиму салат із кабачків, помідорів і перцю: Детальний рецепт

Літо для багатьох господинь - гаряча пора, адже потрібно встигнути засолити огірки і закрити різноманітні салати на зиму. І якщо ви вже пробували робити кабачкову ікру з томатною пастою, закрийте також пікантний салат із кабачків, помідорів і перцю, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти: кабачки (2 кг), солодкий перець (1 кг), помідори (1 кг), цибуля ріпчаста (500 г), соняшникова олія (400 мл), цукор (100 г), сіль (55 г), оцет 6% (60 мл), часник (1,5 головки), томатна паста (2-3 ст. л.), перець червоний мелений (за бажанням), зелень (за смаком).

Приготування:

Помідори миємо під проточною водою - їх можна також обдати гарячою водою і зняти з них шкірку. Потім нарізаємо їх соломкою. Солодкий перець обполіскуємо, вичищаємо від насіння і ріжемо тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо півкільцями або на четвертинки.

Часник чистимо, пропускаємо через прес або дрібно рубаємо. Зелень промиваємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно ріжемо. Кабачки промиваємо під водою. Якщо вони перезрілі - очищаємо від насіння і шкірки, ріжемо шматочками або кубиками.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній цибулю до прозорості. Якщо ви переживаєте, щоб цибуля не пригоріла, додайте спочатку дрібку цукру.

Потім додаємо в сковороду нарізані помідори, тушкуємо на сильному вогні близько 3-5 хвилин, потім - перець, перемішуємо і залишаємо на 3 хвилини. Слідом висипаємо до решти інгредієнтів кабачки, сіль, цукор та інші спеції за смаком. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин, періодично помішуючи.

Через зазначений проміжок часу додаємо до овочів томатну пасту і залишаємо ще на 10 хвилин. За 2 хвилини до готовності додаємо подрібнений часник, перемішуємо. У самому кінці додаємо зелень, даємо овочевій суміші закипіти, вливаємо оцет. Перемішуємо і знімаємо з плити.

Банки і кришки стерилізуємо - для цієї закуски підійдуть невеликі банки 0,5-0,7 л, які зручно стерилізувати в мікрохвильовій печі. Промиваємо їх із содою або миючим засобом, витираємо насухо. Наливаємо в кожну близько 50-100 мл води, ставимо в мікрохвильовку і на повній потужності кип'ятимо 2-3 хвилини. Кришки можна прокип'ятити в каструлі з водою.

Розкладаємо гарячий салат у стерильні банки, закриваємо або закручуємо кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо теплою ковдрою, пледом або махровим простирадлом до повного охолодження (приблизно 10-12 годин). Переставляємо їх у прохолодне темне місце, а взимку - відкриваємо і насолоджуємося смаком літа.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...