Як закрити смачні малосольні огірки по-угорськи: Простий рецепт

У кожної господині є свій фірмовий рецепт, за яким вона солить огірки. І якщо ви пробували робити малосольні огірки за добу, спробуйте закрити огірки по-угорськи. theLime ділиться з вами оригінальним рецептом, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти: огірки (1 кг), часник (2-4 зубчики), житній хліб (3 скибочки), зелень (1 пучок), вода (1 л), сіль (1 ст. л.), цукор (0,5 ст. л.), запашний перець, лавровий лист.

Приготування:

Огірки промиваємо під проточною водою, зрізаємо кінчики з кожного боку. Беремо невелику каструлю, кип'ятимо в ній воду для розсолу, додаємо сіль і цукор. Знімаємо з вогню і чекаємо, щоб вона трохи охолола. Тим часом розігріваємо сковороду без олії та підсмажуємо на ній житній хліб із двох сторін. Банки миємо під проточною водою з харчовою содою. Також їх можна простерилізувати швидким способом, обдавши окропом. Або простерилізуйте в мікрохвильовій печі з невеликою кількістю води.

Зелень промиваємо, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Рвемо руками або розрізаємо навпіл. Часник очищаємо від лушпиння і за бажанням ріжемо на пластини.

На дно кожної банки викладаємо шматочок підрум'яненого хліба, додаємо часник, зелень і спеції. Потім щільним шаром викладаємо огірки, а зверху - знову шматочок хліба і зелень. Заливаємо остиглим розсолом, накриваємо кришкою або марлею і залишаємо мінімум на 3-4 дні, а краще - на 5. Потім дістаємо огірки, перекладаємо в чисту банку і заливаємо процідженим розсолом. Накриваємо кришкою і зберігаємо в холодильнику.


Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...