Як замаринувати огірки, щоб хрустіли - перевірений рецепт та п'ять секретів

Мариновані огірки - класика української кухні, без якої важко уявити зиму. Але знайома ситуація: відкриваєш банку, а там не хрумкі делікатеси, а мляві "губки". Що пішло не так? Ми зібрали найкращі поради від досвідчених господинь, як замаринувати огірки, щоб вони залишалися хрумкими навіть через пів року, передають Патріоти України.


Основний рецепт хрумких огірків

Інгредієнти (на 1 літрову банку):

  • 500–600 г невеликих огірків (найкраще «з пупиришками»)
  • 2 зубчики часнику
  • 2 гілочки кропу (з парасольками)
  • 2 кружечки хрону або 1 см кореня
  • 3–5 горошин чорного перцю
  • 1 лавровий лист
  • 1 ст. л. солі
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 1,5 ст. л. оцту (9%)

Приготування:

  1. Огірки залити холодною водою на 2–4 години (щоб увібрали вологу та стали пружними).
  2. Стерилізувати банки й кришки.
  3. На дно банки викласти спеції, часник і зелень.
  4. Щільно укласти огірки.
  5. Залити окропом, залишити на 10 хв, злити — і повторити ще раз.
  6. У третій раз залити вже не просто окропом, а маринадом із сіллю, цукром і оцтом.
  7. Закатати, перевернути банки догори дном і вкутати до повного охолодження.

"Сильний союзник здоров’я та сяйва шкіри": Названо овоч, який сповільнює старіння

вівторок, 9 вересень 2025, 13:05

Коли креми та маски вже не дають бажаного ефекту, варто шукати підтримку не лише зовні, а й в харчуванні. Одним із найпотужніших овочів для уповільнення старіння зсередини вчені називають броколі, передають Патріоти України. У броколі міститься сульфор...

Намерзає лід у холодильнику? Цей лайфхак дозволить забути про проблему

вівторок, 9 вересень 2025, 12:05

Намерзання льоду у холодильнику чи морозильній камері - не тільки неприємність, а й додаткові витрати електроенергії та ризик поломки техніки. Але є простий спосіб запобігти цій проблемі ще до її появи, передають Патріоти України. Автор популярного You...