Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України.

А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти. За цим рецептом можна робити як скумбрію, так і оселедець. В магазині переважно продають саме солені оселедці, тому спробуйте все ж таки замаринувати скумбрію.

Інгредієнти

  • скумбрія — дві риби;
  • вода — 0,5 л;
  • сіль — 2 ст.л.;
  • цукор —1 ст.л.;
  • оцет — 0,5 ч.л.;
  • олія — 2 ст.л.
  • лаврове листя — 5 шт.;
  • духмяний перець;
  • чорний перець горошком.

Як приготувати

Рибу помийте, почистіть, відріжте голову. Вона має бути охолоджена та свіжа. Якщо риба заморожена, покладіть її у пакет та відправте в холодильник до повного розморожування. Видаліть чорну плівку. Якщо цього не зробити, вона буде гірчити.

Зваріть маринад з води, цукру, солі, олії. Все треба довести до кипіння та дати охолонути. Додайте потім оцет. Маринад готовий. Він помірно солений. Якщо ви хочете, щоб маринад був кисліший чи солоніший, тоді збільшіть кількість відповідних інгредієнтів — солі чи оцту.

Рибу покладіть у скляну банку, залийте маринадом. Додайте декілька духмяних перців — 5-6 штук, 6-10 штук чорного перцю горошком та лаврове листя. Поставте в холодильник. Через 24 години можна знімати пробу. Це дуже смачно. Скибка хлібу та шматок скумбрії — неймовірне задоволення.

Чому щасливі стосунки іноді дають тріщину: ТОП-6 причин

вівторок, 25 листопад 2025, 9:15

На початку стосунків усе здається ідеальним, а закохані не можуть насититися одне одним. З часом певні фактори можуть почати руйнувати навіть найміцніші відносини, передають Патріоти України. Немає універсального рецепта, але спільна готовність працюва...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...