Скумбрія, приготовлена за цим рецептом, витримується протягом декількох діб. Маринад зберігає ароматний смак риби, не забиваючи спеціями скумбрію. Готується не швидко, проте результат того вартий, передають Патріоти України.
Для приготування треба:
Рибу очищуємо від нутрощів та чорної плівки, відрізаємо голову та плавники, добре промиваємо водою.
У каструлю з окропом (500-700 мл) висипаємо 2 ст. л. солі, 0,5 ст. л. цукру, 1 шт. лаврового листя, кілька горошин чорного перцю і, помішуючи, кип’ятити протягом однієї хвилини. Потім треба відставити з вогню та охолодити до кімнатної температури.
Підготовлену рибу викладаємо в скляну посудину і залити розсолом. Риба має бути повністю занурена в розсіл. Посудину з рибою поставити в холодильник на 48 годин. Цибулю нарізати кільцями. Рибу вийняти з розсолу (він вже не потрібен) і нарізати невеликими шматками.
Готуємо маринад. У каструлю з окропом (1 л.) додаємо 1 шт. лаврового листа, кілька горошин чорного перцю, 0,5 ст. л. солі, 0,5 ст. л. цукру та 1 ст. л. оцту, дати покипіти 1 хв. Відставити з вогню та охолодити до кімнатної температури.
У банку по черзі викладаємо шарами цибулю та рибу. Заливаємо маринадом і наприкінці додаємо 50 г олії. Закриваємо кришкою та ставимо в холодильник на 1 добу. Солона скумбрія в маринаді готова.
Цукровий діабет належить до групи цивілізаційних хвороб. Вони тісно пов’язані з розвитком людства, способом життя та харчуванням. Кількість людей, які страждають на діабет, постійно зростає, передають Патріоти України. За прогнозами, до 2050 року ця хв...
Влітку спека є не лише приємним атрибутом відпочинку, а й викликом для власників автомобілів. Одна з ключових проблем, про яку часто забувають, це те, що паливо під впливом високих температур змінює свій об’єм. Сучасні водії часто прагнуть заправити ба...