Як замаринувати солону скумбрію за норвезьким рецептом

Скумбрія, приготовлена за цим рецептом, витримується протягом декількох діб. Маринад зберігає ароматний смак риби, не забиваючи спеціями скумбрію. Готується не швидко, проте результат того вартий, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування треба:

  • морожена скумбрія – 2 великі рибини по 500 г
  • цибуля велика – 1 шт.
  • сіль – 2,5 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • чорний перець горошок – 1 ч. л.
  • олія рафінована– 50 г
  • оцет – 1 ст. л.

Рибу очищуємо від нутрощів та чорної плівки, відрізаємо голову та плавники, добре промиваємо водою.

У каструлю з окропом (500-700 мл) висипаємо 2 ст. л. солі, 0,5 ст. л. цукру, 1 шт. лаврового листя, кілька горошин чорного перцю і, помішуючи, кип’ятити протягом однієї хвилини. Потім треба відставити з вогню та охолодити до кімнатної температури.

Підготовлену рибу викладаємо в скляну посудину і залити розсолом. Риба має бути повністю занурена в розсіл. Посудину з рибою поставити в холодильник на 48 годин. Цибулю нарізати кільцями. Рибу вийняти з розсолу (він вже не потрібен) і нарізати невеликими шматками.

Готуємо маринад. У каструлю з окропом (1 л.) додаємо 1 шт. лаврового листа, кілька горошин чорного перцю, 0,5 ст. л. солі, 0,5 ст. л. цукру та 1 ст. л. оцту, дати покипіти 1 хв. Відставити з вогню та охолодити до кімнатної температури.

У банку по черзі викладаємо шарами цибулю та рибу. Заливаємо маринадом і наприкінці додаємо 50 г олії. Закриваємо кришкою та ставимо в холодильник на 1 добу. Солона скумбрія в маринаді готова.

Результат здивує! Тест у картинці визначить, наскільки ви любите себе

неділя, 19 травень 2024, 12:12

Психологічний тест у картинці розкаже про те, наскільки ви любите себе. Це можливість дослідити, що вами рухає, і краще зрозуміти себе. Тож чому б не зробити рішучий крок і дізнатися більше про те, хто ви є? Цей особистісний тест був розроблений для ан...

Просто оберіть троянду! Цей психологічний тест розповість, коли здійсняться ваші мрії

неділя, 19 травень 2024, 11:09

Вірите ви в те, що ваші мрії можуть здійснитися? А чи знаєте ви, коли саме це може статися? Цей захопливий психологічний тест допоможе вам зазирнути у майбутнє і отримати відповіді на ці питання. Деталі. Все, що вам потрібно зробити, – це вибрати одну ...