Як замаринувати цибулю, щоб була солодка та хрумка

До м’ясних страв з мангала часто подають мариновану цибулю. Вона солодка, не гірчить, дуже хрумка. Навіть якщо ви не любите в класичному вигляді сиру цибулю, то такий варіант смакує багатьом, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб приготувати салатну цибулю потрібно взяти кілька середніх цибулин, банку (500 мл), 100 мл води, 100 г цукру, 0,5 ст.л. солі та 2 ст.л. оцту столового.

Цибулю почистьте, поріжте кільцями товщиною 2-3 мм. Тим часом доведіть воду до кипіння.

Цибулеві кільця викладіть шарами, пересипавши цукром. Поверх додайте сіль, оцет та гарячу воду (5 хвилин після кипіння). Не хвилюйтеся, що цибуля матиме “варений” присмак, кількість додаткових інгредієнтів забезпечує ефект свіжої, хрумкої цибулі, але нічого не гірчить.

Залиште на кухні до повного охолодження, а потім на 4-6 годин — у холодильник. Бажано це робити ввечері, щоб цибуля протягом ночі маринувалася.

Після такого маринаду зникає гіркий смак цибулі і вона чудово підійде до салатів та додатків до м’ясних страв.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...

Народні прикмети на 12 листопада: Чому незаміжнім не можна купувати взуття. Чим нагодувати чоловіка, щоб у пари не було сварок

субота, 6 грудень 2025, 7:08

В цей день не давали в борг, а також не займалися важкою роботою. Не приймали жодних важливих рішень. Вважали, що наслідки будуть непередбачуваними. Навіть благі наміри можуть вилитися в щось катастрофічне або просто неприємне. *** . Іоан жив у VI сто...