Як заощадити мобільний трафік. Корисні поради, щоб не переплачувати операторам

Активні користувачі добре знають, якщо часто користуватися мобільним зв'язком для виходу в інтернет, то гігабайти можуть закінчитися дуже швидко, тим більше, що в найдешевших тарифах зазвичай включено не так вже й багато трафіку.

Адже не всі користувачі вибирають безлімітні тарифи, часто вони користуються стандартними пакетами, яких може не вистачити на цілий місяць

Звичайно, потрібно розуміти, що ніякі поради не допоможуть, якщо ваш тариф складає 5 гігабайт, а ви витрачаєте всі 10. У цьому випадку краще вибрати інший тарифний план.

Однак є низка рішень, які допоможуть оптимізувати витрату трафіку, щоб інтернет не закінчився в найвідповідальніший момент.

Відстежуйте споживання

Перш за все потрібно відстежити споживання. Для контролю над витратою трафіку можна використовувати як системні налаштування, так і спеціальні програми.

У налаштуваннях можна знайти функцію "Економія даних", яка обмежить використання трафіку для застосунків, що працюють у фоновому режимі або закритих. Це дозволить, наприклад, знизити якість вхідного потоку для програм, орієнтованих на відео.

Вимкніть фонове автооновлення

Наступний крок – вимкнути фонове автоматичне оновлення. Деякі програми можуть оновлюватися у фоновому режимі, не попереджаючи користувача. Це може значно збільшити витрати мобільного інтернету.

Після вимкнення автоматичного оновлення всередині програми все буде підвантажуватися повільніше, але зайвих витрат більше не буде.

На iOS потрібно зайти в "Параметри" → "Основні" → "Оновлення контенту". Деактивуйте те, що вам не потрібно регулярно протягом дня. Можна повністю заборонити оновлення мобільної мережі. На Android зайдіть в налаштування та виберіть "Передача даних". Для кожної програми можна вимкнути фоновий режим.

Вимикайте мобільний інтернет, коли він взагалі не потрібен

Якщо зараз ви взагалі не плануєте користуватися інтернетом, то можна просто відключити передачу мобільних даних. Так жодна програма чи сервіс не зможуть витратити нічого зайвого. Найпростіше це зробити з "Пункту управління" у правій шторці як на iOS, так і на Android. Просто деактивуйте кнопку мобільного інтернету.

Налаштуйте використання трафіку у месенджерах

У месенджерах можна налаштувати зберігання файлів у пам'яті так, щоб на їх завантаження не витрачався зайвий трафік. Наприклад, у WhatsApp, Telegram і Viber вийде відключити автовідтворення та автозавантаження медіа.

Також у WhatsApp і Viber доступне регулювання якості завантаження фотографій. У Telegram можна встановити конкретний ліміт на автоматичне скачування для будь-яких типів файлів.

У WhatsApp всі маніпуляції проводяться через меню "Налаштування" → "Дані та сховище". У Telegram потрібно знайти розділ "Налаштування" → "Дані та пам'ять". А в Viber перейти шляхом "Ще" → "Налаштування" → "Дані та мультимедіа".

Використовуйте полегшені версії програм

Найбільш популярні сервіси випускають полегшені версії програм, які споживають менше ресурсів смартфона. Багато популярних застосунків для Android мають альтернативні версії, які займають менше місця на телефоні та споживають менше трафіку

Це також актуально для власників старих смартфонів з невеликою кількістю внутрішньої пам'яті та бюджетним "залізом".

Увімкніть режим низького споживання трафіку в браузері

Багато сучасних браузерів, таких як Google Chrome та Opera, пропонують вбудовану функцію економії трафіку або "Турбо-режим".

При її активації всі запити з вашого пристрою відправляються на сервери, створені розробниками браузера. Це дозволяє прискорити завантаження сторінок і оптимізувати контент для економії трафіку.

Завантажуйте дані для програм через Wi-Fi

Деякі програми можуть працювати в режимі офлайн. У музичних програмах можна переключити завантаження треків лише через Wi-Fi і слухати їх із локального сховища.

На iPhone зняті фотографії та відео високої якості краще синхронізувати з хмарним сховищем лише по Wi-Fi. Для цього перейдіть до параметрів "Фото" та вимкніть опції "Мобільні дані" та "Необмежені оновлення".

Щодня ми використовуємо смартфон для різних цілей, у тому числі для інтернет-серфінгу, покупок на онлайн-платформах і так далі.

Це означає, що смартфон щодня наражається на ризик буде зламаним: випадкове натискання на який-небудь рекламний банер цілком може призвести до втрати персональних даних, грошей та інших цінних активів.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...