Як запобігти гнилі на помідорах - кращі способи профілактики чорних плям

Домашні помідори з городу - це смак з дитинства. Смачний овоч доповнює страву своєю соковитістю та робить її яскравішою і на смак, і на вигляд, передають Патріоти України.

Господині ретельно доглядають за саджанцями, але пекуче сонце або часті дощі можуть спотворити плоди. Тому OBOZREVATEL зібрав дієві способи догляду за овочами, щоб урожай був рясним.

Те, що томати починають гнити, це не залежить від шкідників чи якоїсь хвороби. Така проблема називається "чорна спідниця", тому що плід починає гнити знизу.

Це пов'язано з нестачею кальцію. Завдяки регулярному поливанню саджанців, кальцій поширюється від коренів до плодів, насичуючи все "тіло" рослини поживними речовинами.

Гниль з'являється не тільки від посухи, але й від надлишкової кількості води. Це не є заразною хворобою та не передається від рослини до рослини. Тому не варто застосовувати хімічні засоби, це все одно нічого не дасть.

Потрібно лише постійно доглядати за саджанцями та підтримувати вологість ґрунту. Дотримуючись декількох порад, можна уникнути цього неприємного явища.

Щоб утримувати водний баланс рослини, необхідно в середньому один літр води на один саджанець томатів. Але все залежить від погоди та дощів. Головне – не залийте рослину надмірною рідиною.

Також розкладіть природну мульчу навколо розсади овочів. Це може бути кора, тирса, хвоя або скошена трава, вони допоможуть ґрунту утримувати вологу.

Надмірне удобрення може призвести до загнивання квіток, внаслідок чого не буде плодів. Хоч рослина і буде рости швидко, але це уповільнить рух кальцію, що призведе до утворення гнилі.

Вносьте добрива лише тоді, коли це дійсно необхідно, і обов'язково дотримуйтесь інструкцій на упакуванні.

Щоб забезпечити рослину достатньою кількістю кальцію, можна використовувати яєчну шкарлупу. Подрібніть її та додайте в ґрунт, де плануєте посадити рослину. Для більшого ефекту, ви можете розчинити шкарлупу в оцті, це допоможе швидше наситити землю кальцієм.

Також ще один ефективний спосіб – це розвести молоко в одному літрі води і обприскати розчином саджанець. Сухе молоко теж підійде. Кожні два тижні посипайте ґрунт та листя.

Якщо ви помічаєте, що земля погано поглинає воду, то ймовірно, кальцій у ній знаходиться в нерозчинній формі. Тому додайте оксид кальцію в ґрунт, це допоможе кращому поглинанню води та росту рослин.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...