Як запобігти карієсу та зміцнити зуби і ясна... продуктами

Топ-5 продуктів, які зміцнюють зуби та ясна і допомагають не тільки зміцнити, очистити і м'яко відбілити зуби, але і запобігти появі карієсу.

Яблука, сир, молоко, горіхи, полуниця допомагають не тільки зміцнити, очистити і м'яко відбілити зуби, але і запобігти появі карієсу. Харчові волокна яблук допомагають позбавити зубну емаль від забруднень і бактерій та надовго зберегти її чистоту, інформує sfera, передають Патріоти України.

Сир, кисломолочні продукти нормалізують кислотно-лужний баланс порожнини рота і допомагають запобігти розвитку карієсу, а також містять фосфор і кальцій, які дуже важливі для здорової емалі зубів.

Молоко багате на вітамін D, який допомагає організму засвоювати необхідний для зубів кальцій. Також в молоці є вітамін В2, який перешкоджає запаленню порожнини рота та язика, а білок казеїн захищає зуби від карієсу.

Горіхи зміцнюють зубну емаль, підтримують чистоту порожнини рота. А кешью містить антибактеріальні речовини, що захищають зуби від карієсу.

Вітаміни, мінерали та мікроелементи, які корисні для зубів і ясен, містяться в полуниці. Однак експерти з харчування не рекомендують зловживати цією ягодою людям з підвищеною чутливістю зубів.

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...