Як запобігти поломці коштовного гаджета: ТОП помилок, які допускають користувачі ноутбуків

Багато користувачів навіть не підозрюють, що при роботі з ноутбуком допускають "помилки", які можуть призвести до його поломки.

Полагодити, звісно, можна у сервісному центрі, але це влетить у копієчку. Навіщо створювати собі зайві незручності, коли простіше дотримуватися елементарних правил експлуатації гаджета. Розглянемо кілька простих порад, які допоможуть вашому ноуту прожити довге і щасливе життя без затратних ремонтів.

Увімкнення та вимкнення

Так, так! Вам не почулося. Будь-яка інструкція з експлуатації ноутбука говорить про те, що дуже важливо правильно вмикати та вимикати пристрій. Підключаючи акумулятор ноутбука до мережі, спочатку необхідно з'єднати блок живлення з ноутбуком, а потім вже встромити вилку в розетку.

Некоректне відключення гаджету може призвести до його поломки. Зазвичай у таких випадках ушкоджується системна складова ноутбука, але в деяких випадках у непридатність приходить і сама техніка. Для коректного завершення роботи пристрою необхідно використовувати спеціальні функції, передбачені операційною системою.

Якщо все ж таки з якихось причин робота з ноутбуком завершилася аварійно, то при наступному включенні пристрою необхідно в обов'язковому порядку виконати повну перевірку системи, яка найчастіше запускається автоматично, завдяки вбудованим в операційну систему утилітам.

Правильно відкривайте кришку

Немаловажну роль при експлуатації ноутбука відіграє правильне відкриття кришки. Справа в тому, що кришки ноутбуків вважаються найбільш вразливою деталлю пристрою і найчастіше ламаються.

Відкривати кришку необхідно тримаючись лише за центральну частину, оскільки використання з цією метою правого або лівого кута може призвести до пошкодження матриці дисплея, корпусу, а також кріпильних елементів.

Не забувайте про чистку

Ноутбук потрібно регулярно чистити, не тільки зовні, але і всередині.

З часом всередині ноутбука накопичується велика кількість пилу. Чистити ноутбук всередині потрібно мінімум раз на рік. У першу чергу, це допоможе уникнути перегріву, тому особливу увагу слід приділити системі вентиляції ноутбука.

Чистити пристрій необхідно у вимкненому стані, попередньо від'єднавши його від мережі електроживлення. Найкраще використовувати при цьому м'яку серветку, зволожену спеціальним засобом для догляду за електротехнікою.

Якщо ви не впевнені, що самостійно зможете почистити пристрій, то віддайте ноут у сервісний центр. Це недорога процедура.

Температурний режим

У холодну пору року, прийшовши додому з вулиці, не слід відразу ж включати ноутбук. Нехай постоїть деякий час.

Це дозволить йому нагрітися до кімнатної температури, і тим самим убезпечить від можливості утворення небезпечного конденсату в ньому. Адже його наявність може стати причиною короткого замикання чи окислення деталей ноутбука.

Не рекомендується тримати ноутбук і під прямим сонячним промінням. Це сприяє перегріву і псуванню проводів.

Намагайтеся не пити та їсти за ноутбуком

Справа в тому, що влучення навіть невеликої кількості рідини всередину корпусу пристрою практично завжди веде до виходу з ладу його електронної складової. У таких випадках не допомагає навіть екстрене вимкнення комп'ютера.

Небезпеку несуть не тільки кава ибо чай. Будь-яка рідина може вивести ваш пристрій з ладу.

Прийом їжі також може призвести до поломки пристрою. Дрібні крихти, які потрапляють на клавіатуру, можуть вивести її з ладу, а також негативно вплинути на материнську плату, яка знаходиться безпосередньо під клавіатурою ноутбука.

Не використовуйте ноутбук на м'яких поверхнях

Ніколи не можна використовувати ноутбук на м'яких поверхнях. Матраци, ковдри, ліжка, пледи, килими – все це сприяє перегріву пристрою за рахунок перекриття вентиляційних отворів, які зазвичай знаходяться знизу або з боків електроприладу.

З цієї причини не слід тримати ноутбук на колінах. Якщо ж дуже хочеться користуватися пристроєм, не встаючи з ліжка, необхідно обзавестися спеціальною охолоджувальною підставкою під ноутбук.

Не забувайте міняти термопасту

Регулярна заміна термопасти теж дуже важлива. Її потрібно міняти раз в кілька років у міру висихання. Як і у випадку з чисткою від пилу, якщо ви не впевнені, що самостійно зможете замінити термопасту, то віддайте ноут у сервісний центр.

Вплив вібрації

Обов'язково вимикайте ноутбук під час будь-яких переміщень. Таким чином ви не тільки захистите свій жорсткий диск, на який негативно впливає тряска, але й зможете уникнути небезпеки перегріву техніки.


Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...