Як зарядити смартфон від звичайних батарейок - корисний лайфхак

Лайфхаки щодо зарядки смартфонів в умовах відключення електроенергії стали дуже актуальними. Смартфон можна зарядити від павербанку, автомобільного акумулятора, генератора, ноутбука та навіть звичайних батарейок, передають Патріоти України.

Щоб зробити зарядку для смартфона на основі батарейок, вам знадобиться:

  • одна батарейка формату АА, важливо, щоб вона не перевищувала напругу 5,5 V;
  • стабілізатор напруги (плата);
  • два звичайні дроти;
  • смартфон і кабель зарядки до нього.

Щоб смартфон заряджався від батарейок, потрібно виконати низку дій. Сучасні смартфони заряджаються лише від напруги 5V та струму 100 mA. Однак звичайна пальчикова батарея типу AA видає лише 1,5V.

Однак якщо підключити батарею до стабілізатора (плати), він автоматично підвищить напругу до 5V. Тому телефон почне заряджатися, хоч триватиме це недовго.

Спочатку потрібно підготувати стабілізатор. На кожній платі є USB-вхід, світлодіод, роз'єм плюс і мінус. Припаяйте два дроти до роз'ємів і (наприклад, червоний провід до плюсу, синій до мінуса).

Просто примотати скотчем чи ізолентою дроту до схеми не вийде. Потрібно саме припаяти паяльником. Щоб стабілізатор спрацював, потрібен щільний контакт дротів до роз'ємів плюс та мінус. Коли механізм готовий, можна підключати батарейку.

Плата почне працювати, як тільки ви підключите батарейку до проводів.
Провід, який приєднаний до гнізда плюс (на платі), піднесіть до позначки на батарейці. Те саме зробіть з проводом, який приєднаний до мінуса. Якщо на платі засвітився світлодіод, ви правильно підключили. Закріпіть дроти на батарейці ізольованою стрічкою.

Підключіть зарядний кабель до входу USB на платі. Підключіть телефон до зарядного пристрою. Якщо ви все правильно змайстрували, телефон почне заряджатися.

Цей лайфхак буде не кожному під силу. Зверніться до електрика, який припаює дроти до плати, якщо ви раніше ніколи не тримали паяльник у руках. Інакше ви можете нашкодити собі.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...