Як заснути за 2 хвилини в будь-якій ситуації - метод військових льотчиків у США

Ніхто не задоволений, коли зранку потрібно прокидатися, а ти ще навіть і не засинав. Безсоння один із ворогів людини, адже воно дарує такі неприємні симптоми як роздратованість, затуманений розум, не найкращий вигляд обличчя зранку, передають Патріоти України.

Якщо вам набридло крутитися у ліжку і не засинати, то неодмінно застосуйте метод, який використовують американські льотчики.

Метод Бада Вінтера

Під час того, як тривала Друга світова війна, мало хто міг дозволити собі розкіш повноцінного сну, а особливо військові люди на фронті. Тому, дуже часто зафіксовували трагічні випадки, коли льотчики не справлялися з керуванням, або діяли не логічно, а причиною цього був банальний недосип.

Тому, вчені зайнялися питанням: як перебороти втому та покращити умови сну для військових. Бад Вінтер зайнявся цією справою дуже серйозно, адже саме він вигадав цю методику. У минулому він мав свою футбольну команду у якій працював тренером, тому вирішив, що разом із психологом може розробити дієву методику релаксу, яку спочатку перевірятимуть на спортсменах.

Минуло всього 6 тижнів, а перші позитивні результати вже були, адже 96% пілотів вже навчилися засинати за 2 хвилини і не думати ні про що, а так і краще відпочивати перед важкою роботою. Їм навіть не заважали удари кулеметів за вікном, ні попередньо випита чашка кави.

Отож, поради, які врятували пілотів:

1. Виберіть зручну позу

Якщо ж ви вже у своєму улюбленому ліжечку, то знайдіть положення у якому ви почуваєте себе максимально захищеними. Звичайно, що бувають не стандартні умови для сну, наприклад, у потязі, або в автомобілі. Тут важливо, аби ви знайшли щось м’яке, тепле для вашого комфорту.

2. Розслабте обличчя

Ось це дуже важливо, адже на обличчі понад 40 груп м’язів, що відповідають і передають інформацію іншим м’язам про ваші почуття, стреси. Саме тому так важливо повністю розслабитися: лоб, щоки, щелепа – мають також розслабитися, аби нічого не було напруженим. Налаштуйте дихання, аби воно було рівним та глибоким. Не забувайте, що на очах є 6 груп м’язів, тому розслабтеся, уявіть, що ви човник, що гойдається на хвилях.

3. Опустіть плечі

Зробіть маленьку розминку на відділ спини. Відчуйте, які у вас напружені плечі та, наче, киньте їх до низу. Повністю розслабте шию та робить глибокі подихи. Постарайтеся скинути всю напругу, що назбиралася за день. Відпустіть всю напругу з рук, кистей та спини.

4. Розслабте ноги

Відчуйте усі групи м’язів на ногах – напружте їх максимально, а потім дуже різко киньте напруження та промасажуйте ікри.

5. Очистіть свій розум на 10 секунд

Відчули фізичне полегшення? Тепер, прийшов час відпочити і розумом, тобто морально. Уявіть себе ноутбуком, або телефоном якого поставили на перезавантаження. Забудьте про те, що ви щось повинні. Забудьте про рух. Подумайте про сталість та спокій. Не вмикайте асоціативних рядів у голові. Просто завмріть хоча б на 10 секунд.

Вінтер пропонує уявляти себе у дуже теплому настрої та під приємним сонцем, уявляти себе у цвітучих садах, парках. Також, можна згадати місце у якому вам було найкраще під час дитинства: будинок бабусі, або ви згадали відпочинок з батьками на морі. Жодні інші думки не мають заполоняти ваш розум у цей момент. Тільки ви – і приємні спогади. Ну ось, власне, все. навчіться повністю розслаблятися і зможете засинати, як американські пілоти за 120 секунд.

Дуже смачно! Рецепт картопляної піци на сковорідці

субота, 11 травень 2024, 12:10

Піца прийшла до нас з Італії, але за багато років вона прижилася і в Україні. З’явилося багато місцевих рецептів і різних варіацій її приготування. Сьогодні пропонуємо вам приготувати піцу в домашніх умовах за дуже простим, бюджетним і смачним рецептом...

Лише спробуйте! Маленька хитрість, яка зробить котлети неймовірно соковитими та м’якими

субота, 11 травень 2024, 11:09

Пухкі, смачні та соковиті — саме такими мають бути котлети. Досвідчені господині та кулінари знають, як треба зробити фарш, щоб ваша страва стала справжнім хітом. Це дуже просто. Зазвичай для котлет беруть яловичину або свинину. Рекомендується робити з...