Як засолити сало, щоб шкірка була м’яка - давня хитрість

Для багатьох сало це улюблений продукт в Україні, і не тому, що українці салофанатики, а через те, що це неймовірно смачно та поживно, передають Патріоти України.

Дехто вирішує готувати його самостійно. При цьому недосвідчені господині можуть скаржитися на те, що закуска не завжди виходить ідеальною, наприклад, шкірка залишається твердою. Виправити цю ситуацію легко, якщо відповідально поставитись до процесу готування.

Насамперед слід звернути увагу на вибір сала.

Краще брати сало завтовшки трохи більше 5 сантиметрів. Якщо сало має рожевий відтінок, це говорить про те, що порося досить довго не могли заколоти, через що частинки свинячої крові потрапили в сало або свиню зарізали під час її «весільного» періоду.

Засолити сало самостійно легко. Потрібно підготувати сам продукт, а також воду, запашний перець, часник та сіль.

В каструлю із літром води потрібно додати 5 столових ложок солі. Після цього рідину слід довести до кипіння.

У розсіл після цього додається часник, перець. Потім воду потрібно остудити та залити в банки, куди попередньо було вміщено сало.

Сало повинне настоятися в холодильнику не менше трьох днів. Після цього шкірка буде м’якою, а сало неймовірно смачним.

Точно не підведе: Механік назвав найнадійніше вживане авто

неділя, 23 листопад 2025, 8:43

Відомий американський автомеханік і YouTube-блогер Скотті Кілмер звернув увагу на модель, яку, на його думку, більшість водіїв несправедливо ігнорують на вторинному ринку. Експерт назвав Toyota Camry Solara справжньою «перлиною» серед уживаних авто. Пр...

Це варто знати всім! Чим небезпечні стрибки напруги та як захистити техніку

неділя, 23 листопад 2025, 7:50

Повернення планових і аварійних відключень електроенергії знову підняло тему захисту побутової техніки. Найбільший ризик для електроніки виникає не під час самого блекауту, а в момент, коли живлення раптово повертається зі стрибком напруги. Про те, як ...