Як заточити ніж за допомогою солі - геніальний лайфхак

Для кожної господині важливо, щоб на кухні був гострий ніж, яким без проблем можна швидко та якісно нарізати продукти. Але з часом кухонний предмет затуплюється через часте використання і його гостроту потрібно підтримувати точильним каменем, передають Патріоти України.

До вашої уваги геніальний та простий лайфхак, який базується на простій і безпечній хімічній реакції. Для цього не потрібно купувати спеціальний прилад, знадобиться інгредієнт, який є в кожному домі.

Сіль

Після використання точильного каменя, ніж потрібно помістити у сольовий розчин. Такий метод допоможе зберегти гостроту кухонного приладдя довше, але головне не перетримати ніж у розчині, тому що це може призвести до корозії металу.

До одного літра води додайте 1-2 столові ложки солі, все ретельне розмішайте та занурте у суміш ніж. Залиште так на 15-30 хвилин. Далі вийміть і протріть ганчіркою, і можете знову використовувати ніж для приготування страв.

Також за допомогою солі можна прибрати подряпини на сковорідці. Спочатку потрібно помити сковороду м'якою губкою та гелем для миття посуду. Добре протріть та поставте на увімкнену плиту.

Далі насипте у сковороду кухонну сіль, щоб вона покрила тонким шаром поверхню. Сіль має прогрітися та змінити колір, тоді можна вимикати плиту. Дочекайтеся повного охолодження сковороди та видаліть рештки солі паперовим рушником.

Цей метод не лише позбавить від видимих подряпин, а й запобігатиме подальшому прилипанню їжі в процесі готування.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...