Як заточити ніж за допомогою солі - геніальний лайфхак

Для кожної господині важливо, щоб на кухні був гострий ніж, яким без проблем можна швидко та якісно нарізати продукти. Але з часом кухонний предмет затуплюється через часте використання і його гостроту потрібно підтримувати точильним каменем, передають Патріоти України.

До вашої уваги геніальний та простий лайфхак, який базується на простій і безпечній хімічній реакції. Для цього не потрібно купувати спеціальний прилад, знадобиться інгредієнт, який є в кожному домі.

Сіль

Після використання точильного каменя, ніж потрібно помістити у сольовий розчин. Такий метод допоможе зберегти гостроту кухонного приладдя довше, але головне не перетримати ніж у розчині, тому що це може призвести до корозії металу.

До одного літра води додайте 1-2 столові ложки солі, все ретельне розмішайте та занурте у суміш ніж. Залиште так на 15-30 хвилин. Далі вийміть і протріть ганчіркою, і можете знову використовувати ніж для приготування страв.

Також за допомогою солі можна прибрати подряпини на сковорідці. Спочатку потрібно помити сковороду м'якою губкою та гелем для миття посуду. Добре протріть та поставте на увімкнену плиту.

Далі насипте у сковороду кухонну сіль, щоб вона покрила тонким шаром поверхню. Сіль має прогрітися та змінити колір, тоді можна вимикати плиту. Дочекайтеся повного охолодження сковороди та видаліть рештки солі паперовим рушником.

Цей метод не лише позбавить від видимих подряпин, а й запобігатиме подальшому прилипанню їжі в процесі готування.

Народні прикмети на 4 жовтня. Чому українці з давніх часів намагалися бути дуже обережними цього дня та вішали цибулю та часник на дверях до рідної домівки

субота, 4 жовтень 2025, 7:09

4 жовтня за новим церковним календарем (17 жовтня за старим) - день пам'яті священномученика Ієрофея, єпископа Афінського. За старим календарним стилем - день пам'яті апостола від 70-ти Кодрата, а також єпископа Іпатія і пресвітера Андрія. ***. Ієрофей...

Дачникам на замітку! Чим обприскати дерева восени, щоб врятувати сад від парші та гнилі на весь сезон

субота, 4 жовтень 2025, 5:40

Жовтень - це не тільки найкращий час для посадки плодових дерев, але й для обробки саду перед зимою. Саме осіння обробка плодових культур захищає їх від грибкових інфекцій, які зберігаються в корі, опалому листі та ґрунті, нагадує ТСН, передають Патріо...