Як зберегти банани свіжими протягом 18 днів - лайфхак

Банан - це корисний та смачний фрукт, який чудово смакує у самостійному вигляді, а також є ідеальною основою для різноманітних смузі та інших страв. Але, він має один суттєвий недолік, який полягає у швидкому псуванні, передають Патріоти України.

Нещодавно Бренда Андерсон, фермер, кухар та засновниця Little Lost Creations, розповіла виданню Mirror просто шалений лайфхак. Скориставшись ним, банани будуть зберігатись свіжими у вашому холодильнику протягом 18 днів.

Спочатку слід зазначити, що такі фрукти, як банани, яблука, авокадо, манго, груші та персики, виробляють досить велику кількість газу етилен. І, коли всі вони зберігаються разом, утворюється висококонцентроване місце для накопичення газу. Після цього плоди будуть перезрівати один з одним, що в кінцевому підсумку призведе до гниття.

Тому, за словами експертки, для того, щоб банани зберігались свіжими довше, їх слід покласти у коричневий паперовий пакет, та щільно закрити його. Далі фрукт кладеться у холодильник у спеціальний відсік для фруктів. Саме в такому вигляді він зможе зберігати свою свіжість протягом 18 днів після придбання. Цей лайфхак може здатись шаленим, проте він дійсно дієвий.

Розкривши пакет з бананами ви можете помітити, що їх шкірка почорніла. В цьому немає нічого страшного, адже всередині банан залишиться стиглим і таким, що не почав псуватись. Тому, завдяки звичайному паперовому пакеті вам більше не доведеться викидати банани, що згнили до того, як ви встигли їх спожити.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...