Як зберегти банани свіжими протягом 18 днів - лайфхак

Банан - це корисний та смачний фрукт, який чудово смакує у самостійному вигляді, а також є ідеальною основою для різноманітних смузі та інших страв. Але, він має один суттєвий недолік, який полягає у швидкому псуванні, передають Патріоти України.

Нещодавно Бренда Андерсон, фермер, кухар та засновниця Little Lost Creations, розповіла виданню Mirror просто шалений лайфхак. Скориставшись ним, банани будуть зберігатись свіжими у вашому холодильнику протягом 18 днів.

Спочатку слід зазначити, що такі фрукти, як банани, яблука, авокадо, манго, груші та персики, виробляють досить велику кількість газу етилен. І, коли всі вони зберігаються разом, утворюється висококонцентроване місце для накопичення газу. Після цього плоди будуть перезрівати один з одним, що в кінцевому підсумку призведе до гниття.

Тому, за словами експертки, для того, щоб банани зберігались свіжими довше, їх слід покласти у коричневий паперовий пакет, та щільно закрити його. Далі фрукт кладеться у холодильник у спеціальний відсік для фруктів. Саме в такому вигляді він зможе зберігати свою свіжість протягом 18 днів після придбання. Цей лайфхак може здатись шаленим, проте він дійсно дієвий.

Розкривши пакет з бананами ви можете помітити, що їх шкірка почорніла. В цьому немає нічого страшного, адже всередині банан залишиться стиглим і таким, що не почав псуватись. Тому, завдяки звичайному паперовому пакеті вам більше не доведеться викидати банани, що згнили до того, як ви встигли їх спожити.

Названо фрукт, який омолоджує судини та покращує зір - їжте його на сніданок

субота, 12 липень 2025, 18:35

Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...

Їжте щодня: ТОП-5 найпотужніших антиоксидантів для здоров’я та молодості

субота, 12 липень 2025, 18:05

Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...