Як зберегти буряк на зиму: ТОП-5 перевірених правил

Буряк є одним з найпопулярніших овочів серед кулінарів і простих домогосподарок. Цей овоч можна зустріти практично на будь-якій кухні, передають Патріоти України.

Страв, які можна приготувати з буряком - незліченна безліч: від знаменитого на весь світ борщу до улюбленої закуски українців – оселедця "під шубою".

Однак не завжди магазини і ринки можуть порадувати покупців свіжістю і якістю буряка круглий рік. Як зберегти буряк на зиму в домашніх умовах і як зберігати буряк в погребі.

Як зберігати буряк на зиму в домашніх умовах

Пам'ятайте головне правило: буряк в домашніх умовах можна зберегти, дотримуючись нехитрих порад, перевіреним багатьма поколіннями. Подбайте заздалегідь про те, щоб буряк мав необхідну тару для зберігання. Для цього підійде ящик або коробка. При цьому насипте всередину ємності пісок або тирсу. Досвідчені домогосподарки також знають хитрість при тривалому зберіганні буряка в холодильнику – для цього кожен плід необхідно буквально "загорнути у фольгу або пергаментний папір.

Де зберігати буряк в квартирі

Для цього постарайтеся знайти в квартирі місце далеко від нагрівальних приладів і батарей, які в зимовий час можуть стати джерелом небажаного тепла для цього овоча. Перевірено, що одним з найбільш оптимальних місць зберігання буряка взимку є балкон або утеплена лоджія. Не забувайте, що при дотриманні умов зберігання і відповідних температур термін зберігання буряка в домашніх умовах становить 8 місяців. Додамо, що у випадку, якщо на вулиці вдарять сильні морози контейнери з буряком утеплюють.

Чи можна заморожувати буряк

Якщо ви хочете надійно зберегти буряк, не побоюючись на неприємні сюрпризи при зберіганні в комірчині або на балконі, є спосіб цілорічного зберігання овоча. Для цього буряк слід попередньо проварити і нарізати кубиками, після чого помістити в пластиковий контейнер або в звичайний целофановий пакет і заховати в морозилку. При цьому ви отримуєте універсальну заготовку, яку можна розморозити за короткий час і використовувати для приготування улюблених страв. До того взимку ви отримуєте корисний продукт, практично готовий до вживання, який вимагає мінімальної обробки.

Чи можна заморожувати тертий буряк

Нерідко буряк потрібен для приготування в тертому вигляді. Його можна використовувати як для приготування борщу, так і для салатів. Для заморозки необхідно буде відварити буряк до готовності. А потім остудити. Після цього натріть буряк на тертці потрібного вам розміру і кількості. Отриману заготовку помістіть в пластиковий контейнер або пакет (при цьому можна розділити весь обсяг на кілька частин для зручності). Покладіть розфасований тертий буряк на останню полицю морозилки. Взимку вам забезпечений корисний і вже готовий продукт.

Як зберегти буряк на зиму в погребі

Головний секрет зберігання буряка в погребі знають багато сільських жителів. Важливо, щоб в погребі зберігалася правильна температура повітря, що дозволить зберігати овочі довго і в хорошій якості. Пам'ятайте, що ідеальна температура зберігання буряка в погребі від 0 до +2 градусів. Не слід забувати, що підвищення температури в погребі веде до швидкого псування продукту. Крім того, якщо температура підскочить в погребі на 4-5 градусів, ви швидко зіткнетеся з тим, що буряк просто-напросто проросте. Однак майте на увазі, що овоч також боїться промерзання.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...