Як зберегти редиску свіжою в холодильнику надовго - два простих способи

Якщо вам з тієї чи іншої причини потрібно продовжити термін свіжості редиски, це можна зробити за допомогою двох простих способів, на які не знадобиться ніяких особливих або дорогих предметів, передають Патріоти України.

Якщо ви вирощуєте редиску самі, то вона дозріває хвилями і її потрібно якось зберігати, або ви вирішили закупити цей корисний весняний овоч про запас, щоб у холодильнику завжди були свіжі овочі, тоді можна скористатися одним з наведених нижче лайфхаків.

Як зберегти свіжу редиску в холодильнику надовго?

Сухий спос

  1. Редиску потрібно перебрати, прибравши підгнилу або пошкоджену, бадилля зрізати, залишаючи пеньки довжиною 2-3 см. Не потрібно викручувати або відривати зелень, адже можна здерти частину шкірки з верхівки плода і він швидше висохне і загрубіє.
  2. Коріння не видаляємо.
  3. Редиску очищаємо за допомогою м'якого рушника.
  4. У щільний пакет кладемо паперову серветку, насипаємо редиску та накриваємо ще одним рушником. Вони потрібні для того, щоб вбирати вологу, яка випаровується зі свіжої редиски. Міняти паперові рушники потрібно щодня. Якщо робити це не хочеться, тоді в пакеті достатньо зробити кілька отворів для вентиляції.
  5. Зберігати пакет із редискою потрібно у відсіку для овочів при температурі від 2 до 4 градусів тепла.

У такому стані редиска залишиться свіжою протягом 10-14 днів.

Вологий спосіб

  1. Редиску повністю чистим, видаляючи листя та коріння.
  2. Добре промиваємо плоди під проточною водою.
  3. У банку додаємо 2-3 столові ложки води (або додати воду так, щоб вона повністю покрила редиску), крапельку оцту або дрібку солі.
  4. Редиску відправити до банки та накрити кришкою.
  5. Банку зберігати в холодильнику у відсіку для овочів.

У такому вигляді редис залишиться свіжим до 10 днів.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...