Як зберегти свіжість м'яса, якщо довго немає світла: ТОП-5 простих лайфхаків

Багато господинь все ж таки вважають за краще готувати страви зі свіжого м'яса, а не заморожувати його. Однак через постійні відключення світла, є ризик, що куплений шматок швидко пропаде, передають Патріоти України. Досвідчені шеф-кухарі поділилися лайфхаками, як продовжити термін зберігання м'яса. Як продовжити свіжість м'яса, якщо немає світла?

Якщо свіжість м'яса потрібно зберегти всього на добу, достатньо змочити паперовий рушник в оцті та обернути ним шматок м'яса.Якщо замочити м'ясо в оцті, воно пролежить від 3 до 5 днів. Для цього потрібно приготувати маринад: змішати в окропі, сіль, прянощі, подрібнену цибулю та оцет. Остудити. М'ясо нарізати на шматочки та залити маринадом.

Кисле молоко допоможе продовжити термін зберігання м'яса від 2 до 3 днів. Для цього нарізане на шматочки м'ясо заливають кислим молоком так, щоб воно було вищим за рівень на пару сантиметрів.

На три дні можна зберегти м'ясо свіжим, якщо залити його гірчичним розчином. Для цього гірчичний порошок потрібно розвести з окропом, додати сіль та цукор і натерти їм м'ясо, скласти його в пакет, але не закручувати кінець. Зберігати у холодильнику, навіть якщо відключать світло, або на балконі.Ще м'ясо можна залити медом, що продовжить його свіжість до трьох днів. Для цього м'ясо потрібно розрізати на шматочки та залити рідким медом. Якщо мед зацукрився, його можна розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані, дати трохи охолонути і заливати

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...